Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας ενημερώνει όλους τους κατόχους γεωργικών ελκυστήρων ότι σύμφωνα με την Υ.Α. με αριθμό Γ3Β 173/44559/11-02-2021 (ΦΕΚ 696/Β/2021), δόθηκε παράταση στην απογραφή και την κυκλοφορία των γεωργικών ελκυστήρων που είτε δεν διαθέτουν διάταξη προστασίας είτε αυτή που διαθέτουν δεν έχει εθνική έγκριση, έως και τις 31/12/2021.Παρακαλούμε όλους τους ιδιοκτήτες αντίστοιχων γεωργικών ελκυστήρων να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσαρμογές (τοποθέτηση εγκεκριμένης διάταξης προστασίας και επανέκδοση άδειας κυκλοφορίας), μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Ενημερώνουμε ότι από 01/01/2022 η κυκλοφορία όλων των τρακτέρ χωρίς εγκεκριμένου τύπου διατάξεις προστασίας ή χωρίς καθόλου διατάξεις προστασίας θα είναι παράνομη ενώ και η υπηρεσία μας δεν θα μπορεί να προβαίνει σε καμία διοικητική πράξη που τα αφορά. Η συγκεκριμένη παρατήρηση αφορά τόσο στα τρακτέρ των οποίων οι άδειες κυκλοφορίας δεν αναγράφουν τίποτα, όσο και στα τρακτέρ με σχετικά πρόσφατες άδειες κυκλοφορίας, στις οποίες όμως αναγράφεται αντίστοιχος ειδικός περιορισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στο τηλέφωνο 2665360134.   ( κα. Μάντζου Δήμητρα)

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας ενημερώνει όλους τους κατόχους ψεκαστικών μηχανημάτων ότι σύμφωνα με την Υ.Α. με αριθμό Ε8/ 62/19732/21-1-21 (ΦΕΚ 499/Β/2021), άλλαξε το πεδίο εφαρμογής της Υ.Α. με αριθμό Ε8 1831/39763/7-4-2015, και πλέον είναι υποχρεωτική η επιθεώρηση όλων των ψεκαστικών μηχανημάτων είτε είναι αυτοκινούμενοι, είτε δυναμοδοτούμενοι από γεωργικό ελκυστήρα ή άλλο αγροτικό μηχάνημα, είτε έχουν ανεξάρτητη – αυτόνομη πηγή δυναμοδότησης (όπως π.χ. ψεκαστικά αυλού που φέρονται επί αγροτικών αυτοκινήτων ή ρυμουλκούμενων πλατφορμών, ψεκαστικά θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων σταθεροί και ημιφορητοί/ημικινητοί ψεκαστήρες κ.λπ.).

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι επινώτιοι ψεκαστήρες οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται (τουλάχιστον σε αυτήν την φάση) σε αντίστοιχη υποχρέωση.

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται πρόστιμο από τριακόσια (300) ευρώ έως (5.000) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 2του άρθρου 45 του ν. 4036/2012:

α) Στους ιδιοκτήτες ψεκαστικών που δε μεριμνούν για την καταγραφή ή/και την επιθεώρηση του εξοπλισμού τους και ο εξοπλισμός τους δε φέρει αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (Sticker).

β) Στους ιδιοκτήτες ψεκαστικών που φέρουν αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (Sticker), αλλά διαπιστωθεί ότι η κατάσταση του ψεκαστικού αποκλίνει από εκείνη που αποτυπώνεται στην έκθεση τεχνικού ελέγχου και στο πιστοποιητικό επιθεώρησης.

γ)Σε όποιον διαθέτει στην αγορά εξοπλισμό που δεν είναι εφοδιασμένος με πιστοποιητικό επιθεώρησης και αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (sticker).

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής παραγωγής , στο τηλέφωνο 2665360134 (κα Μάντζου Δήμητρα) .

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: