Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η 4η και τελευταία συνάντηση εργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το εταιρικό σχήμα του έργου CIAKτο οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςΔιασυνοριακής Συνεργασίας INTERREGμεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας[InterregV-AGreece – Italy] 2014-2020. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Περιφέρειας ενώ υπήρχε και διαδικτυακή σύνδεση με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου που δεν μπορούσαν να παραστούν με φυσική παρουσία.

Εικόνα που περιέχει υπογραφή, φαγητό, πιάτο, σχεδίαση

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Το 4οProjectMeeting χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής κ.κ. GianfrancoGadaletaκαι FrancescoBasile ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου καλωσόρισε τους εταίρους σε αυτή την τελευταία και απολογιστική συνάντηση. Στη συνέχεια αναλύθηκαν από τον κάθε εταίρο ξεχωριστά οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου, η υλοποίηση των παραδοτέων καθώς επίσης και τα αποτελέσματα αυτών.

Οι εταίροι του έργου, δηλαδή το ApuliaFilm Commission, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ήχου και Εικόνας αναφέρθηκαν στην πορεία του έργου και όσα αποκόμισαν από αυτό και τη μεταξύ τους συνεργασία. Συζήτησαν επίσης για τυχόν βήματα που θα κάνουν στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών και τη βοήθεια που τους παρείχε το έργο CIAKσε αυτά.

Λίγα λόγια για το έργο«CIAK»

Το ευρωπαϊκό έργο CIAK «Κοινέςπρωτοβουλίεςγιατηναναγνώρισηκαιαξιοποίησητουτουριστικούδυναμικούτηςπεριοχήςτουπρογράμματοςμέσωκινηματογράφου – CommonInitiativestoAcKnowledgeandvalorizetourismpotentialoftheprogrammeareathroughcinemaθα αξιοποιήσει τον οπτικοακουστικό δημιουργικό τομέα για την προώθηση του αντίστοιχου άυλου πολιτιστικού τομέα και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.

 Γενικός στόχος είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία FilmOffices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: