Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Igoumenitsa logo

Δελτίο Τύπου

17-02-2021

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Είχα την πεποίθηση πως δεν θα χρειαζόταν να παρέμβω μέσω του τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσω την πραγματικότητα σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πίστευα ότι αρκούσε η δημόσια λειτουργία του, η ζωντανή μετάδοσή του και η μαγνητοσκοπημένη προβολή του στη σελίδα του Δήμου και σε άλλες σελίδες.

Διαψεύσθηκα.

Οι μορφές αυτές ενημέρωσης, προφανώς, δεν αρκούν για να αντιπαρατεθούν στηνοργανωμένη και συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας!

Συγκεκριμένα, πριν από έναν μήνα, ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» ΙΩΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ έλεγε ότι αλλοιώθηκε τοαποτέλεσματης ψηφοφορίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέμα που αφορούσε στη στήριξη των εργαζομένων του Νομικού Προσώπου.

Όταν, αμέσως, το ζήτημαπερί «αλλοίωσης» τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υποστηρίχθηκε από κανέναν ότι υπήρξε κάτι αντικανονικό και επιλήψιμο στη διαδικασία, ούτε από τον κύριο Γόγολο που το έγραψε. Εξάλλου,αν υπήρχε,θα είχε υποβληθείένσταση. Έμεινε, όμως, να πλανάται η μομφή και το ψεύδος χωρίς να ακολουθήσει ανάλογη διάψευση.

Και αν αυτό εγράφηστον οίστρο μιας συγκυριακής αντιπολιτευτικής τακτικής, αποτελώντας ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, στο αμέσως επόμενο διάστημα η τακτική αυτή επαναλήφθηκε.

Στο δελτίο τύπου για τον προϋπολογισμό,που εξέδωσε, πάλι ο κύριος Γόγολος αναφέρει ότι τον εμπόδισε ο πρόεδρος να αναπτύξει τις απόψεις του κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του, που απορρέει από την πολυετή παρουσία του στη θέση.

Απαιτεί, πράγματι, πολύ θράσος να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο, όταν:

Πρώτον, ο κ. Γόγολος απαίτησε και μίλησε πολλαπλάσιο χρόνο, σε σχέση,τόσο με τον προβλεπόμενο, όσο και με τον χρόνο των άλλων συναδέλφων, παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό.

Δεύτερον, ο κ.Γόγολος ήταν αναμφισβήτητα εκτός θέματος, όταν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό επέμενε να κάνει απολογισμό και να παραθέτει στοιχεία με κάθε λεπτομέρεια υπότύπο σκανδάλου. Η συνεδρίαση για τον απολογισμό αποτελεί ξεχωριστή διαδικασία.

Τρίτον, ο κ. Γόγολος, στη συνέχεια της συνεδρίασης ζήτησε συγγνώμη για την υπέρβαση του χρόνου.

Αυτή η στάση υποχρεώνει τον οποιοδήποτε πρόεδρο να επαναφέρει στην τάξη τον ομιλούντα και να αντισταθεί στην προσπάθεια εκφυλισμού της συζήτησης.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γίνεται όπως θέλει ο πρόεδρος, ο Δήμαρχος ή οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά όπως ορίζει ο ψηφισμένος (και από τον κ.Γόγολο) Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η άγνοιά του και η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια υπονόμευσής του, που την τελευταία δημοτική θητείαεμφανίζεται σε υπέρμετρο βαθμό και εκδηλώνεται μεαγωνιώδη τρόπο, από πρόσωπα που θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες,δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Φοβάμαι, όμως, ότι η στάση αυτήαποτελεί στρατηγικήκαι μάλιστα όχι ενός ατόμου, αλλά μιας συγκροτημένης ομάδας, στον πυρήνα της οποίας κυριαρχούν τυχοδιωκτικές λογικές, καιροσκοπικές πολιτικές, μακριά από το μέτρο και την ευθύνη. Είναι λυπηρό να εμφανίζονται, στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τέτοιου είδους συμπεριφορές που στοχοποιούν αβίαστακαι προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την υπόληψη προσώπων χρησιμοποιώντας γκεμπελίστικες μεθόδους (πες, πες κάτι θα μείνει) και συνταγές ξεπερασμένου λαϊκισμού.

Αν συμβαίνει αυτό,δεν μιλάμε για άγνοιατωνκανονισμών, αφού καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο κανονισμός δεν είναι πανάκεια, αλλά ότιαπουσιάζει η βούληση να πολιτευθούν με φρόνησηκαι μέσα σε θεσμικά πλαίσια.

Φαίνεται να αντιλαμβάνονται ως μόνη και επιθυμητή συνθήκη το πρόσκαιρο και μικροπαραταξιακό συμφέρον.Επενδύουν στησυνωμοσία και στησύγκρουση και συμφιλιώνονται μόνο πάνω στα ερείπια.

Πιστεύω βαθύτατα, πως η κοινωνία διαθέτει το αντικειμενικό αισθητήριο να αναγνωρίσει και να απομονώσει όσους ευτελίζουν τους θεσμούς και εν τέλει τους τοποθετεί εκεί που τους αρμόζει.

ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δελτίο Τύπου
17-02-2021

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας συμπλήρωσε τα τρία χρόνια λειτουργίας

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας, σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή, κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας, εξυπηρετώντας πάνω από 1.500 άτομα. Συγκεκριμένα:

Το έτος 2017 (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) εξυπηρετήθηκαν 151 πολίτες.

Το έτος 2018  εξυπηρετήθηκαν 371 πολίτες.

Το έτος 2019  εξυπηρετήθηκαν 612 πολίτες.

Το έτος 2020  εξυπηρετήθηκαν 550 πολίτες.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ξανά στους συμπολίτες μας πως στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής για θέματα κοινωνικής υποστήριξης όπως π.χ. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου, Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα, Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη κ.α.

Στελέχωση του Κέντρου

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας έχει στελεχωθεί με δύο  Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ/ΤΕ) και μία ΠΕ Ψυχολόγο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46.100 Ηγουμενίτσα (Συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς)

Τηλ.: 26650-28140

e-mail: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr

Παρεχόμενες υπηρεσίες αναλυτικά

  1. Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών
  2. Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων
  1. Εξυπηρέτηση και υποστήριξη παιδιών και εφήβων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
  2. Πληροφόρηση και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης όπως ΚΕΑ βοήθεια στο σπίτι ΚΗΦΗ κέντρα δια βίου μάθησης
  3. Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας
  4. Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.
  5. Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο
  6. Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη για μαθητές ΑμεΑ παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες Ρομά και Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας
  7. Στήριξη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των γυναικών
  8. Ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και άρση των στερεοτύπων και των  προκαταλήψεων

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής

Βασιλική Τσώτου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: