Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας όλων των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι 180 συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα που έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ευαισθητοποίησε τους συμμετέχοντες για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β΄ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά: «Η σημαντικότητα της γνώσης Α΄ Βοηθειών είναι καθοριστικής σημασίας καθώς στις μέρες μας, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής καθιστούν τους κινδύνους από τα ατυχήματα, ακόμα μεγαλύτερους. Η ευαισθητοποίηση λοιπόν και η εκπαίδευση των πολιτών στις Α’ Βοήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια της κοινωνίας, ενώ παράλληλα η έγκαιρη αντίδραση και η σωστή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια, μπορεί να αποβεί σωτήρια».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Tο εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των δημοτών. Παρά τις αντίξοες περιστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: