Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Κοινή Συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο, της Μόνιμης Γραμματείας της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο και των Φόρουμ των Πόλεων, των Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημίων της Αδριατικής και του Ιονίου

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, συμμετείχε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 ως Πρόεδρος του Φόρουμ των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου στην Κοινή Συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο υπό την Προεδρία της Σλοβενίας (AII Slovenian Chairmanship), της Μόνιμης Γραμματείας της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο (AII Permanent Secretariat) και των Φόρουμ των Πόλεων, των Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημίων της Αδριατικής και του Ιονίου.

Στόχος της συνάντησης αποτέλεσε η δημιουργία ενός οδικού χάρτη, ένα είδος στρατηγικής για τις Πόλεις και όλα τα Φόρα στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, που θα συμβάλει στην διαμόρφωση μελλοντικών πολιτικών για δράσεις σε όλους τους τομείς της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την περιοχή, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες ευκαιρίες και τους μηχανισμούς χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δράσεων που θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση της συνοχής των χωρών της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης η δημιουργία συνεργειών του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στην Ελλάδα, του οποίου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας είναι Αντιπρόεδρος, με άλλα αντίστοιχα Φόρα για την πρόληψη ασθενειών, την προαγωγή της δημόσιας υγείας, τον έλεγχο ομάδων πληθυσμού υψηλού κινδύνου, τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και γενικά την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας

μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, της αγάπης και της αλληλεγγύης, μοίρασε γλυκά στους ωφελούμενους των Κ.Η.Φ.Η. Πέρδικας και Πλαταριάς με ευχές για Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία.

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνία, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. στέκεται στο πλευρό τους, εκδηλώνοντας την αμέριστη στήριξη, προσφορά και αλληλεγγύη του με μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: