Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Μετά από την βράβευσή του, το 2018, ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει και πάλι στον Β’ κύκλο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση (ELOGE)του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), με αρωγό την ΚΕΔΕ και την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάδειξη των καλών πρακτικών των Δήμων, αλλά και του ρόλου που διαδραματίζουν στην καθημερινότητα των πολιτών, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, μέσα από την ευρωπαϊκή δράση στοχεύεται η αναγνώριση και πιστοποίηση των Δήμων που επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Καλής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης:

 1. Εκπροσώπηση, Συμμετοχή των Πολιτών και Δίκαιη Διεξαγωγή Εκλογών
 2. Ανταπόκριση
 3. Αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα
 4. Προσβασιμότητα και Διαφάνεια
 5. Κανόνες δικαίου
 6. Δεοντολογία
 7. Ικανότητα και Επάρκεια
 8. Καινοτομία και προσαρμοστικότητα
 9. Βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμος προσανατολισμός
 10. Υγιής Δημοσιονομική διαχείριση
 11. Ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή
 12. Λογοδοσία

Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου,αφενός να αξιολογηθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τους πολίτες αλλά και να διεκδικήσει ακόμη μία βράβευσή του, καλούμε όλους τους δημότες Ηγουμενίτσας να συμμετέχουν στην Έρευνα Πολιτών και να συμπληρώσουν ανώνυμα το ερωτηματολόγιομέχρι τις 17:00 στις 30 Δεκεμβρίου 2020, αξιολογώντας τον Δήμο μας ως προς τις ανωτέρω 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Καλής Διακυβέρνησης.

Επιπλέον, για την βέλτιστη αποτύπωση του πραγματικού βαθμού ωριμότητας του Δήμου σε καθεμία από τις παραπάνω Αρχές, πραγματοποιείται Αυτοαξιολόγηση του Δήμου και ανάλογη Έρευνα Υπαλλήλων του Δήμου, όπου θα συμπληρώνεται ανώνυμα.

Τα αποτελέσματα των ανωτέρω ερευνών θα αναλυθούν και θα αντιπαραβληθούν από εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια για το Σήμα Αριστείας.

Σας καλούμε όπως συμπληρώσετε το σχετικό Ερωτηματολόγιο:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc6JuVB8isRsi8HxyT6JJgExqlQ7S_Sb59pIpcK6_HlwZpXQ/viewform

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: