Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Του Πέτρου Μίντζα

Φίλε Δημήτρη, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την άποψή σου ότι για όλα τα δεινά του πονεμένου τόπου μας, φταίνε οι νοσηρές  νοοτροπίες που έχουν εδραιωθεί στο μικρόκοσμο των Φιλιατών.  

Δεν υπάρχει  η παραμικρή αμφιβολία φίλε Δημήτρη ότι και στο Φιλιάτι υπάρχει μία μικρή μερίδα ανθρώπων, όπως σε όλες τις κοινωνίας μικρές και μεγάλες, που αδιαφορούν και περιμένουν να τρέξουν οι άλλοι για να τους λύσουν τα προβλήματα τους.

 Κατά την ταπεινή μου άποψη την νοσηρή νοοτροπία σε μία μικρή μερίδα συνδημοτών μας, την καλλιέργησαν οι αιρετοί μας, κοινοβουλευτικοί και Αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι  λειτουργούσαν ψηφοθηρικά –ρουσφετολογικά  και είχαν μετατρέψει τα πολιτικά τους γραφεία σε μηχανισμούς προσωπικών εξυπηρετήσεων και εμπόριο υποσχέσεων και ελπίδας.

Κατανοώ την προσωπική σου πικρία φίλε Δημήτρη, θεωρώ όμως πως είναι μέγα λάθος να τα βάζουμε με τον  απλό κόσμο και να του  χρεώνουμε τις ευθύνες για τις παραλείψεις και τα τραγικά λάθη  που έχουν διαπράξει  ή διαπράττουν και σήμερα οι αιρετοί στον τόπο μας. Και νομίζω πως ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τις ανακρίβειες και τους μύθους που καλλιεργούνται αφελώς και ηθελημένα ότι φταίνε οι πολίτες,  που οι κυβερνώντες δεν προώθησαν λύσεις στα χρόνια σοβαρά προβλήματα  που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Αφού  όλοι συμφωνούμε ότι κάποιοι  φταίνε για την εγκατάλειψη και την ερημοποίηση της πρώην  Επαρχίας Φιλιατών, τότε αυτοί δεν είναι σίγουρα οι Δημότες.  

Οιευθύνες βαραίνουν τους αιρετούς μας( Κοινοβουλευτικούς / Αυτοδιοικητικούς), οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η πρώην Επαρχία Φιλιατών.

Ξέρεις πολύ καλά φίλε Δημήτρη, ότι οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι διαχρονικά εγκατέλειψαν την περιοχή πέρα από τον Καλαμά στην τύχη της, την επισκέπτονταν μόνο κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων  και στα πανηγύρια.   

Επειδή  η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ευελπιστώ ότι τούτη την ύστατη στιγμή θα αφυπνιστούν οι αιρετοί μας και δεν θα επιτρέψουν να αφανιστεί -νεκρώσει η εθνικά ευαίσθητη παραμεθόριος περιοχή μας .

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: