Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ανάληψη της Προεδρίας του Δικτύου των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίουαπό την πόλη της Ηγουμενίτσας

Η πόλη της Ηγουμενίτσας ανέλαβε για τα επόμενα δύο χρόνια την Προεδρία του Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής & Ιονίου (ForumofAdriaticandIonianCities – FAIC) στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακάτην Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Φόρουμ.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του Φόρουμ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κυρίες και Κύριοι

Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη της Ηγουμενίτσας η ανάληψη της Προεδρίας του Δικτύου των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου για τα επόμενα 2 χρόνια.

Πρόκειται για ένα δίκτυο που υποστηρίζει την εδαφική συνοχή μεταξύ των πόλεων που ανήκουν στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, και έχει ως στόχους:

  • την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής,
  • την υλοποίηση των  διαδικασιών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,
  • την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων,

ενεργοποιώντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες διασυνοριακής συνεργασίας και ενθαρρύνοντας τις ανταλλαγές μεταξύ των χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η με τεράστια επιτυχία διοργάνωση τα τελευταία χρόνια των Αθλητικών Αγώνων Νέων με μεγάλη συμμετοχή νέων αθλητών από τις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου. Και θα πρέπει στο σημείο αυτό να συγχαρώ την πόλη της Ανκόνα και την ιδιαίτερα την Γραμματέα του Δικτύου, κυρία IdaSimonellaκαι την Επιτροπή Αγώνων για την άψογη διοργάνωσή τους.

Ως Πρόεδρος του Δικτύου δεσμεύομαι να παραμείνω πιστός στις αρχές και τις αξίες του Δικτύου,  ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την συνεργασία μεταξύ των Μελών αλλά και την εξωστρέφεια του Δικτύου, μέσω της συνεργασίας με άλλα ευρωπαϊκά δίκτυα αλλά και την διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων προς όφελος των μελών του Δικτύου.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω την πόλη του Vasto για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα Προεδρία και να συγχαρώ την πόλη του Fano για την ανάληψη της Αντιπροεδρίας, καθώς και τις υπόλοιπες πόλεις που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου. Καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στο έργο μας»

Συμμετοχή δυο (2) νέων από τον Δήμο Ηγουμενίτσας στη Δράση της Επιτροπής

«ΕΛΛΑΔΑ 2021»:  «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της Δράσης της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» με θέμα «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», με σκοπό τον εορτασμό της 200ης επετείου από την Επανάσταση του 1821, καλεί νέους και νέες της περιοχής μας να αποτελέσουν μέρος της ομάδας 200 ατόμων από όλη την χώρα, που θα σταλεί στο εξωτερικό και θα λειτουργήσει, ως πρεσβευτής του τόπου μας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως ένας από τους Δήμους που έχει συμμετάσχει με υποβολή προτάσεων στην Πλατφόρμα «1821-2021: 200 χρόνια Σύγχρονη Ελλάδα» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κλήθηκε να προτείνει 2 νέους (1 αγόρι και 1 κορίτσι), ηλικίας 18-21 ετών, κατάλληλους να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εξωτερικό. Οι 200 νέοι που θα έχουν τελικά την ευκαιρία να προβάλουν τον τόπο μας, θα επιλεχθούν από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και θα υπογράψουν σχετικό συμφωνητικό.

Στο πλαίσιο της Δράσης οι επιλεγέντες νέοι, που θα χωριστούν σε πέντε (5) ομάδες των 40 ατόμων, θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές διαδρομές (15ήμερης διάρκειας έκαστη), ταυτισμένες με την Επανάσταση, να επισκεφτούν μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, πινακοθήκες, να συναντήσουν τοπικούς φορείς και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ. Επισημαίνεται ότι κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».  Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό με τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους.

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί τους νέους και τις νέες της περιοχής που πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • να είναι Δημότες Ηγουμενίτσας
  • ηλικιακά κριτήρια: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021, να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000)
  • έχουν Απολυτήριο Λυκείου
  • έχουν Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Γ1/C1. Η πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας θα εκτιμηθεί ως πρόσθετο προσόν.
  • έχουν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο

να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2020, την πρότυπη αίτηση συμμετοχής(https://igoumenitsa.gr/images/new/2020/10-12/aitisi-greece-2021.docx) και ένα βιογραφικό σημείωμα στο info@igoumenitsa.grτου Δήμου Ηγουμενίτσας. Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να καλούν στο τηλέφωνο 2665361270, είτε να απευθύνονται ηλεκτρονικά στο info@igoumenitsa.gr .

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω  Επιτροπής που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων και κατόπιν συνέντευξης, θα επιλέξει 2 νέους και νέες που θα αποστείλει, ως πρόταση εκπροσώπησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Δράση της ΕπιτροπήςΕΛΛΑΔΑ 2021, η οποία είναι και η τελική αρμόδια για την επιλογή των νέων από όλη την Ελλάδα. Επιδίωξη της Επιτροπής είναι όλοι οι Δήμοι που υπέβαλαν πρόταση, να έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης στη Δράση.

Στόχος όλων μας είναι να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας, όπως της αξίζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: