Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, στην εκδήλωση
«Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου, των Αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940»

Στην εκδήλωση «Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου, των Αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940», στη Φούρκα, Κόνιτσας Ιωαννίνων, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Μετά τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο κ. Υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι στις προτομές των Κωνσταντίνου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους ήρωες του 40’, αλλά και πρωτίστως την Ελληνίδα γυναίκα, τη γυναίκα της Ηπείρου……. Από αυτό το ορεινό, το ιστορικό μέρος, τα αιματοβαμμένα βουνά στέλνουμε και σήμερα ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και ότι είμαστε έτοιμοι πραγματικά να ξαναγράψουμε λαμπρές σελίδες  δόξης, εφόσον αυτό χρειαστεί,.….

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με το Δήμο Κόνιτσας, στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» Φούρκας, Κόνιτσας Ιωαννίνων.

 

 

 

Τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β΄, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.)

 

Τα ξίφη επέδωσε o Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης

 

Τελετή ορκωμοσίας (34) συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β’, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

 

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Τα ξίφη στους νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσε o Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, o οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Σας καλώ, λοιπόν, ως νέοι Υπαστυνόμοι Β’ και αυριανά ηγετικά στελέχη να έχετε ως βασικές σας κατευθύνσεις:

– Τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού με γνώμονα την κατανόηση των αναγκών του, είτε αυτές είναι προσωπικές και οικογενειακές είτε επαγγελματικές και εργασιακές,

– Τη θωράκιση μιας εξωστρεφούς εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου η προσεγμένη και επαγγελματική εμφάνιση, παράσταση και συμπεριφορά του προσωπικού εμφαίνεται και τίθεται ως προτεραιότητα,

– Την απόρριψη περιστατικών αυθαιρεσίας, τα οποία χρειάζεται και πρέπει να απορρίπτονται επί του συνόλου τους,

– Την υιοθέτηση αρχών διαφάνειας, ισότητας, σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, που είναι αναγκαίο να συνοδεύουν και να χαρακτηρίζουν το έργο μας και τέλος

– Την ανάληψη καινοτόμων και ρηξικέλευθων πρωτοβουλιών από μέρους σας, οι οποίες θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των Υπηρεσιών σας και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο επιτελούμενο έργο σας.»

Στο πλαίσιο της τελετής ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επέδωσε επίσης αναμνηστικές πλακέτες σε (3) στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου, που αποφοίτησαν ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.

Τα ξίφη επιδόθηκαν στους νέους Αξιωματικούς παρουσία και του Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγου Αβραάμ Αϊβαζίδη, του Ταξίαρχου Γεώργιου Μπάλλα της Αστυνομικής Ακαδημίας και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Σαλούκα, ο οποίος ανέγνωσε και την Ημερήσια Διαταγή.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής, Βασίλειος Οικονόμου, ο Αστυνομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Γεώργιος Γρηγορίου, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας και Δημόσιας Υγείας, Στάθης Τοπαλίδης.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, Προϊστάμενοι Κλάδων και Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, Διοικητές Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής, καθώς και εκλεκτοί λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ενέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικοί και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.

Σημειώνεται ότι αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση αυτού στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή υλοποιεί κάθε χρόνο πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων για την παροχή στοχευμένων γνώσεων στο αστυνομικό προσωπικό από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές της Ακαδημαϊκής κοινότητας, ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς καθώς και από έμπειρους και καταρτισμένους Αξιωμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: