Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ceb4ceb7cebccebfcf83-cf86ceb9cebbceb9ceb1cf84cf89cebd-cf87ceaccf81cf84ceb7cf82-1

Δημητρης Κοτσωνης Είναι καιρός πριν καταστραφεί ολοκληρωτικά η Ηγουμενίτσα, από την πολεοδομική της συμφόρηση, να μεταφερθεί ένα τμήμα της Νομαρχίας στο Φ ιλιάτι.
Για αυτό βέβαια χρειάζονται οι υποδομές και αρκετές θυσίες από το Φιλιατι, όμως πρέπει να γίνουν. Εφ’ όσον βέβαια αποφασιστεί η μεταφορά μέρους της Νομαρχίας.

Θα μπορούσε κανείς να ζήτησει τη μεταφορά του Πρωτοδικείου στους Φιλιάτες, μπορεί όμως να μεταφερθούν, χωρίς να ευσταθεί η όποια αντίρρηση, η πολεοδομική υπηρεσία, η διεύθυνση δασών, οπωσδήποτε κάθε στρατιωτική διεύθυνση και αρκετές άλλες, που θα αποσυμφορήσουν την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Κάθε δικαιολογία περί συγκεντρώσεως τους σε ένα σημείο είναι εκτός θέματος, και εάν κάποιος ήθελε να έχει αντιρρήσεις, απάντηση είναι ο καταμερισμός των υπηρεσιών όλων των υπουργείων στην Αθήνα και η χρονική απόσταση που χρειάζονται για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, όταν η χρονοαπόσταση Ηγουμενίτσα- Φιλιάτες είναι ελάχιστη.

Όλα αυτά πριν και εφόσον το Κράτος δεν προχωρήσει στο σχέδιο που έχει υπάρξει από καιρό, δηλαδή την κατάργηση της Νομαρχίας Θεσπρωτίας, (όπως και αρκετών άλλων) και την ενσωμάτωση της στα Γιάννενα.

Ενσωμάτωση που ούτως ή άλλως θα συμβεί εάν συνεχίσει η κατάρρευση της επαρχίας Φιλιατών και δεν θα αργήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: