Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


1ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ

Με σκοπό την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας και τη διεύρυνση των τομέων συνεργασίας στην μάχη κατά των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπηρεσιακών παραγόντων της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ).

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Είναι κοινή παραδοχή πως τα ναρκωτικά είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΟΚΑΝΑ έχουν μία καλή συνεργασία. Είναι ένα θέμα που αλλάζει δυναμικά. Είδαμε πως ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας το εμπόριο ναρκωτικών μετεξελίχθηκε. Άλλωστε, τα ναρκωτικά συνδέονται και με άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Είμαι προσωπικά ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα. Αφορά ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Είναι μία εξάρτηση που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές, για αυτό και δεν μπορεί να μην είναι προτεραιότητα. Το τρίπτυχο της άμεσης παρέμβασης, της πρόληψης και της εκπαίδευσης είναι αυτό στο οποίο βασιζόμαστε για να προχωρήσουμε. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη και στη διαμόρφωση ενός νέου και αποτελεσματικού μοντέλου για την παραβατικότητα των ανηλίκων και την ανάγκη προστασίας τους».

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 1. Η ανανέωση και η περαιτέρω διεύρυνση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ΟΚΑΝΑ.
 2. Η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, η οποία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Δήμο Αθηναίων και το ΚΕΘΕΑ θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο άμεσης συνεργασίας και συντονισμού για τη διαχείριση του προβλήματος των ναρκωτικών στο Κέντρο της Αθήνας.
 3. Η προετοιμασία ενός στοχευμένου και πρακτικού προγράμματος εκπαίδευσης για τους Αστυνομικούς Πρώτης Γραμμής, καθώς και ενός σύντομου εγχειριδίου οδηγιών.
 4. Η συμμετοχή του ΟΚΑΝΑ στην πρωτοβουλία του Υπουργείου για την προστασία των ανηλίκων από παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές.

Συντονιστής της όλης συνεργασίας ορίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

 • Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας
 • Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης
 • Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης
 • Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ Αθανάσιος Δημητριάδης
 • Αξιωματικοί των αρμόδιων Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής
 • Στελέχη των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ
 • 1ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Άλλα (35) νέα οχήματα προστέθηκαν στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατανέμονται σε Υπηρεσίες Τροχαίας της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας,  Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 

Από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας συνολικά  (599) οχήματα

Παρελήφθησαν (35) νέα οχήματα, τα οποία εντάσσονται στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα οχήματα αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» για τη δράση με τίτλο «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Τα οχήματα κατανέμονται σε Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα (23) στη Θεσσαλονίκη και από (2) σε Ημαθία,  Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, συνολικά (599) οχήματα στα οποία περιλαμβάνονται:

 • (195)οχήματα που παραλήφθηκαν τον Ιανουάριο, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο. (σχετικό το από 31-01-2020 Δελτίο Τύπου)
 • (35)οχήματα τον Μάρτιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία. (σχετικό το από 24-03-2020 Δελτίο Τύπου)
 • (264)οχήματα τον Απρίλιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια  Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο. (σχετικό το από 14-04-2020 Δελτίο Τύπου) και
 • (70) οχήματα τον Μάιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο. (σχετικό το από 10-05-2020 Δελτίο Τύπου).

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

1ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη

Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί, 24 Ιουνίου 2020, στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, Προϊστάμενοι των Κλάδων και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.

1ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (24-06-2020) μετά τα μεσάνυκτα στο 4ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπους μετανάστες.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ο οδηγός, τους είχε παραλάβει με το αυτοκίνητό του από περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου για να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας, έναντι άγνωστου χρηματικού ανταλλάγματος που είχαν συμφωνήσει.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, (3) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: