Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Μια εικόνα χίλιες λέξεις, με αφορμή κι αιτία του Τάκη Δάλλα τη φωτογραφία- πέρα από τα πρόσωπα- μπορεί να δει κανείς πίσω από τα παιδιά να αναγείρονται το Γυμνάσιο και η Λέσχη Αξιωματικών έτσι από το υπό συγγραφή νέο βιβλίο για το Φιλιάτι ανασύρω τα παρακάτω:

ΔΑΛΛΑΣ ΛΕΣΧΗ λ

Φιλιατιώτικα γεγονότα του 1959:

*Στις 14 Ιουνίου παρουσία του κ.Νομάρχου και των άλλων αρχών εθεμελιώθη το Γυμνασιακόν κτίριο με την δωρεά των Φιλιαταίων της Αμερική οι οποίοι απέστειλαν 150.000 δρχ. με τον Προέδρου τους, ομογενή από το Πλαίσιο κ. Ευαγγέλου Κωτσίδα. Μίλησε ο κ. Νομάρχης και συνεχάρη τους συμπατριώτας της Αμερικής ο δε δάσκαλος κ. Β.Τσώνης εξεδήλωσεν την ευγνωμοσύνην των νέων της επαρχίας μας δια την πατριωτικήν χειρονομίαν των ταξιδευμένων της. Συμπλήρωσε ότι για να αποπερατωθή το κτίριο θέλει 1.500.000, το κράτος δεν έχει δώσει τίποτε ακόμη και ευελπιστούμε στη συνέχιση της οικονομικής βοήθεια των ξενιτεμένων.

*Ο δραστήριος διοικητής στο 628τπ  Ιωάννης Λαδάς- θεμελίωσε την Λέσχη Αξιωματικών, στο κέντρο της πόλης. Επίσης αξιοποίησε το στρατόπεδο φυτεύοντας δένδρα και πλουτίζοντας τους κήπους του.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: