Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


δδδδδδδδ

*Την Κυριακή 25/1/1931 έγινε δενδροφύτευση, στις κογκέλες Φιλιατών με την καθοδήγηση του Θ.Αναγνωστόπουλου- Δασάρχη Φιλιατών.

*Αναδάσωση του περι το Νοσοκομείο χώρου (1931 απο ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)                          «Εις τον λόφον ένθα θα ιδρυθή το Νοσοκομείον Φιλιατών συνήχθησαν την παρελθούσαν Κυριακήν αι στρατιωτικαί και πολιτικαί αρχαί, το κοινοτικόν Συμβούλιον, οι πολίται, το Οικοτροφείον Αρρένων και το Ορφανοτροφείον Θηλέων μετά των διευθυντών των και του τεχνικού προσωπικού των, και την μουσικήν μπάνταν του πρώτου, ο μαθητικός κόσμος εις σειράν και γραμμήν κύκλου μετά του προσωπικού (η Μέση εκπαίδευσις καιτοι κληθείσα παραδόξως δεν προσήλθε) και υπό την ευλογίαν και τον αγιασμόν της Εκκλησίας εγένοντο τα εγκαίνια της αναδασώσεως του άνω λόφου. Προς τον μαθητικόν κόσμον εις τα πρόσωπα του οποίου ρόδιζεν η εύελπις αύριον ωμίλησε με την διακρίνουσαν αυτόν ευγλωττίαν περί της ωφέλειας των δασών από απόψεως δημοσίας και ατομικής οικονομίας και υγιεινής ο έπαρχος Θυάμιδος κ. Ευσ. Αθανασάκος και επήνεσε την περί το πράσινον αγάπην του δασονόμου Φιλιατών κ. Ι. Προβατά, ο οποίος πραγματικώς ανήγαγε ταύτην εις ψύχωσιν , ως θα ωμιλήσωμεν εν άλλη ευκαιρία εκτενέστερον.Μετά ταύτα εφυτεύθησαν υπό των μαθητών και μαθητριών αρκετά πεύκα υπό τους τεχνικούς και γλυκείς της φανφάρ του Οικοτροφείου, και ούτω έληξεν η ωραία τελετή.Ο λόφος αυτός εντός ολίγου θέλει περιφραχθή, και υπό την φροντίδα και εποπτείαν του δασονόμου κ. Προβατά θα αναδασωθή διά πεύκων εξ’ ολοκλήρου.¨(η φωτογραφία είναι απο το αρχείο του αείμνηστου Πίπη Φραγκίσκου)

00

*Προ ημερών, στις αρχές του νέου έτους 1932, ο φιλότιμος κι εργατικός δασονόμος κ. Ιωάννης Προβατάς μαζί με τον βοηθό του κ. Μπούκα φρόντισαν για τη δεντροφύτευση τον περί το Νοσοκομείο λόφων και προβλέπουν τα φυτευμένα δένδρα να φτάσουν τα 5.000, του αξίζει κάθε έπαινος.

*Το 1952 -3 συνέχισαν την δενδροφύτευση οι Δασάρχες Πανόπουλος και αργότερα ο Ζιώγας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: