Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


images       ΑΠΟ ΤΗΝ «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» του 1934

ΑΚΡΙΤΑΣ

*Ένας μαθητάκος από την Κομίτσανη μας έστειλε ένα σημειωματάκι σχετικό με τας εξετάσεις του σχολειού από καμπόσο καιρό. Το σημειωματάκι αυτό ενεφυλλοχώρησε στα δημοσιογραφικά μας ακατάστατα χαρτιά κι ανευρέθη μόλις σήμερα που γράφουμε: Συνεπώς το δημοσιεύομε ανασκευασμένο τόρα μετά το κλείσιμο της στήλης των εφετεινών σχολικών γιορτών.

Στη Καμίτσανη διδάσκει ο κ. Φώτης Τσάγγος, Βαβουριώτης Δάσκαλος με λίγη πείρα μα με πολύ θέληση κι έτσι κι αυτός ωρισμένος αύριο θα μπει στη σειρά των πολύ καλών δασκάλων και προ παντός των φιλοτίμων.

Η σχολική Γιορτή στη Καμίτσανη άφησε εποχή. Δούλεψε κουραστικά ο δάσκαλος για να παρουσιάση από της σχολικής σκηνής μελετημένα πολλά θεατρικά έργα κι απαγγείλουν ζηλευτά οι μαθητές και οι μαθήτριες τους μονολόγους, διαλόγους, κλπ.

Και διακρίθηκαν εις το κωμικό έργον «αι εξετάσεις» ως καλοί μαθητές όπως είναι και εις την πραγματικότητα οι μ. Ευ. Νάτσης, Αντ. Μπάτιος, η μ. Ελένη Πανταζή και κακοί μαθηταί οι… καλοί τέτοιοι Ι. Γκάνιας, Χρυσάνθη Στολάκη και ο ανύμφευτος ακόμη… μπαμπάς μαθητής Αθ. Λιάγκος. Στο έργο: «Πονούν τα δένδρα» έπαιξαν οι μ. Σταύρος Κέντρος και Σπ. Ζώτος. Έπαιξαν καλά, αλλ’ είναι άγνωστο αν συγκίνησαν τους θεατάς μέχρι του σημείου που να μην κόπτουν από κακότητα τα νεοφύτευτα δένδρα του κόσμου.

Στο «Υποβρύχιον και Αεροπλάνον» ως αεροπόρος διακρίθηκε ο Μιχαήλ Ζώτος και ως μηχανικός υποβρυχίου εις την ξηράν ο μ. Μ. Κέντρος.

Στο ωραίο έργο η «Ελεημοσύνη» διακρίθηκαν οι μ. Θ. Μήτσης και Δ. Λιάγκος. Στην κωμωδία οι «τρείς απένταροι» διακρίθηκαν πάλιν οι μ. Αθαν. Λιάγκος ως λιμοκοντόροι χωρίς μονόβολο στην ξεβγαλμένη τσέπη κι ως ξενοδόχος ο μ. Ευ. Τάτσης και ως γκαρσόνι ο μ. Δ. Ντάντος.

Στα ποιήματα διακρίθηκαν οι μ. και οι μ. Μ. Ζώτος, Έλπις Πανταζή, Θεοδώρα Στολάκη και Θωμάς Στολάκης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: