Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, οι ενορίτες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας «αιμοδότησαν» την αγάπη των Χριστουγέννων, τρεις ημέρες πριν τη γέννηση του Χριστού.

 Με πρωτοβουλία της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας  ο «Άγιος Μηνάς» διενεργήθηκε αιμοδοσία και η ανταπόκριση των κατοίκων και κυρίως των νέων ήταν ικανοποιητική.

Να επισημανθεί ότι η Τράπεζα Αίματος της ενορίας Κεστρίνης εξυπηρέτησε από την ίδρυσή της μέχρι τώρα αρκετές ανάγκες κατοίκων. 

Μιλώντας νωρίτερα στο κήρυγμα ο π. Ηλίας Μάκος επεσήμανε ότι «δεν μας ταιριάζει να υπάρχουν στα νοσοκομεία ασθενείς, που έχουν ανάγκη από αίμα, και να μην υπάρχει από εμάς προθυμία για την εξεύρεση αίματος. Από τον καθένα μας εξαρτάται να διαλύσουμε τη φοβία ως προς την προσφορά του αίματος και να κάνουμε τη μικρή αυτή θυσία για το συνάνθρωπο». 

Και διευκρίνισε ότι η προσφορά αίματος δεν προσκρούει σε καμία θρησκευτική απαγόρευση. Για να προσθέσει: «Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τον πλησίον μας. Και μόνο η αδιαφορία για τις ανάγκες των άλλων, και μόνο η φιλαυτία μας, αποτελεί εμπόδιο να δώσουμε αίμα. Όταν αγαπάμε όχι στα λόγια, αλλά στα έργα, είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε για τον άλλον λίγες σταγόνες αίματος». 

Ακόμη υπογράμμισε: «Αίμα ζητείται. Ο Χριστός, που γεννήθηκε,  θυσιάστηκε για μας. Εμείς δεν θα δώσουμε αίμα; Δόξα τω Θεώ! Υπάρχουν υπάρξεις που δίνουν το αίμα τους εθελοντικά. Η αιμοδοσία είναι ένα από τα καλά έργα, που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, και ο φτωχότερος ακόμη, αρκεί να εμπνέεται από το πνεύμα της αγάπης του γεννηθέντος Χριστού».   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: