Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Όλοι διαβάσαμε πως θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο στον δήμο Φιλιατών με θέμα την συζήτηση κι ενημέρωση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Φαίνεται πως κάποια πράγματα είναι δρομολογημένα και δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος το δημοτικό συμβούλιο, να καταλήξει ως συνήθως σε στείρα αντιπαράθεση, οχλαγωγία, αοριστολογίες και σε μια ενημέρωση τύπου Χατζηαβάτη (Ακούσατε, ακούσατε το φιρμάνι του Σουλτάνου από το Σαράι του Μαξίμου).
Επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, το συμβούλιο για να είναι γόνιμο, πρέπει να λάβει αποφάσεις για 2 πράγματα.
Πρώτον να απαντήσει στο ποιος είναι ο αριθμός των προσφύγων που μπορεί να διαχειριστεί ο δήμος Φιλιατών. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει στην κυβέρνηση που μιλά για μη διαχειρίσιμη πλέον κατάσταση και σήμερα λέει πάρτε 1% κι αύριο βλέπουμε.
Δεύτερον χρειάζεται ένα σαφές μήνυμα προς ΕΕ και κυβέρνηση πως η συμφωνία εγκλωβισμού προσφύγων, που καταπατά την θέληση τους, σε περίπτωση που ξεπερνούν το όριο του δήμου και της χώρας ακυρώνεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξουν αλλαγές στην Ευρώπη της οποίας η ασφάλεια κι αδιαφορία για το θέμα βασίζεται στην «γιαλαντζί» πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εγκαινίασε ο Σύριζα κι εφαρμόζει η ΝΔ. Το αδιέξοδο για την κυβέρνηση προέρχεται από τα κλειστά σύνορα στο Φιλιάτι κι αλλού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: