Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ανάρτησε η Ελενα Καλαμπάκα
Οι Φιλιάτες κατελήφθησαν στις 28 Οκτωβρίου 1940 , το απόγευμα.Οι Ιταλοί κρατούσαν φωτογραφικό υλικό του εκστρατευτικού τους σώματος, προφανώς για δημοσίευση καθώς και κινηματογραφική αποτύπωση, πολλές φορές «στημένη» για προπαγανδιστικούς λόγους.Όλοι οι κατακτητικοί πόλεμοι πρέπει να δικαιολογηθούν στον πληθυσμό των χωρών απ’ όπου εξετοξεύθη η επιθεση. Το αδημοσιευτο αρχειακό υλικό παρουσιασαν οι μαθητες της Δ΄ταξης Γραικοχωρίου στην σχολική γιορτή ,αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα των αρχείων στην κοινωνία και κάνοντας τους πολίτες να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τον πλούτο που φυλάσσεται στα αρχεία, τα οποία αποτελούν τεκμήρια πολιτιστικής κληρονομιάς.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΜΑΣ

ΦΙΛΙΑΤΕΣ 1 11 1940β..

ΦΙΛΙΑΤΕΣ 1 11 1940γ..ΦΙΛΙΑΤΕΣ 1 11 1940α..
πηγη Archivio Storico Istituto Luce

Σημ. Ιστολογίου: η 1η φωτογραφία είναι τραβηγμένη περίπου απο το ΟΤΕ η 2η και η 3η απο το σημερινό Ηρώο, το κτίσμα που διακρίνεται κοντά στα ζώα ήταν ο Μεντρεσες- μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο, όπου τώρα η αυλή του Γυμνασίου και ηΛέσχη- ψηλά στην πάνω πλατεία δεσπόζει το Τζαμί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: