Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


GOGOLOY SPAIN

Επίσκεψη του μέλους της ομάδας ΣΒΑΚ του Δήμου Ηγουμενίτσας, κας Χριστίνας Γόγολου, πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου στην πόλη Βαγιαδολίδ της Ισπανίας στο πλαίσιο του εξάμηνου προγράμματος PROSPECT HORIZON 2020, το οποίο στοχεύει στη μάθηση μεταξύ των Δήμων και των περιφερειών σχετικά με την καινοτόμο χρηματοδότηση έργων  Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Το Βαγιαδολίδ, με επίκεντρο τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, χάρη στο δυναμικό του στυλ και τη συνεργασία με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς, αποτελεί πόλη «φάρο» καλών πρακτικών στον τομέα της μετακίνησης.

Κατά την παρακολούθηση του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν έξι Ευρωπαϊκές πόλεις, αναλύθηκαν ευφυείς πρακτικές της πόλης του Βαγιαδολίδ στον τομέα της Αστικής Κινητικότητας με έμφαση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον οι έξι πόλεις μοιράστηκαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησαν συνδυασμό διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης και τον τρόπο συνεργασίας τους με τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Αναφέρθηκαν επίσης στο είδος των αλλαγών που απαιτούνται, στις διαδικασίες και τον τρόπο με τον οποίο είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα σχετικά με το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας, με έργα ζώνης χαμηλών εκπομπών, με ηλεκτρικά λεωφορεία, πάρκα, ποδηλασία κ.α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: