Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ,ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ                                              Ηγουμενίτσα, 02/10/2019

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                                      Αρ. Πρωτ: 16

                    «ΣΤΟΡΓΗ»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Δημ. Μιχ. 46100 Λαδοχώρι, Ηγουμενίτσα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου «Στοργή» συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Λώλο Ιωάννη συζήτησαν μαζί του θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ και του επέδωσαν δυο επιστολές που αναφέρονται στις προτεραιότητες του Συλλόγου μας:

  • Τη μελέτη και κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Ηγουμενίτσα.
  • Την ίδρυση και λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στο κτίριο ΑμεΑ, στο Λαδοχώρι, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Σας επισυνάπτουμε τις με αρ. πρωτ. 13/24-09-2019 και 14/24-09-2019 επιστολές που επιδόθηκαν στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

Ο σύλλογος θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία υλοποίησης των παραπάνω έργων.

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΚΑΣΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                         ΓΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΜΑ: « Ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) ΑμεΑ»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ενισχύει το θεμελιώδες δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου με αναπηρία με την παροχή φροντίδας και υποστήριξης και συντελώντας στην ανάπτυξη, σε μέγιστο βαθμό, των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του, προκειμένου να διαβιεί με ασφάλεια όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα, με στόχο την κοινωνική του ένταξη συμπεριλαμβανομένης  της δυνατότητας πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία. Σας αναφέρουμε πως με την κοινή υπουργική απόφαση Δ12/ΓΠοικ13107/283, ΦΕΚ 1160/Β/8-4-2019 καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) Ατόμων με Αναπηρία. Σύμφωνα με την ανωτέρω, οι Σ.Υ.Δ. λειτουργούν σε 24ωρη βάση όλο τον χρόνο.

Σας γνωρίζουμε πως στο Δήμο μας και στο νομό μας υπάρχουν πολλά άτομα με αναπηρία εκ γενετής ή επίκτητη ηλικίας άνω των 18 ετών, τα οποία δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και συγχρόνως υπάρχουν άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, γιατί έχουν χαθεί οι γονείς τους.

Δεδομένου ότι υπάρχει το κτίριο ΑμεΑ του Δήμου μας στο Λαδοχώρι, όπου υπάρχουν έτοιμες  υποδομές (δωμάτια, κοινοί χώροι, γυμναστήρια, κουζίνα και πλυντήρια) και δεν θα απαιτηθεί η κατασκευή ή η ενοικίαση χώρων για την ίδρυση και λειτουργία των στεγών…

Επειδή υπάρχουν οι δυνατότητες οικονομικής αντιμετώπισης της λειτουργίας των Σ.Υ.Δ., αφού προβλέπεται ημερήσιο νοσήλιο 70 ευρώ το άτομο, το οποίο καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ και ενδεχόμενη παρακράτηση μέρους του προνοιακού επιδόματος σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το ότι με την έναρξη της δράσης αυτής κάποιοι άνεργοι συμπολίτες μας θα εργαστούν.

Ζητάμε να υιοθετήσετε και να στηρίξετε την πρότασή μας, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, με φορέα το Δήμο Ηγουμενίτσας, στο κτίριο ΑμεΑ του Δήμου στο Λαδοχώρι.

 

Με τιμή,

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΚΑΣΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                             ΓΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΜΑ: «Μελέτη και κατασκευή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με το από 06/02/2019 έγγραφό μας σας επανακοινοποιήσαμε την από 25/04/2017 πρόταση-υπόμνημα των γονέων και κηδεμόνων, για την ανάγκη κατασκευής Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (σωματικές αναπηρίες, φάσμα αυτισμού, σύνδρομο Down, πολλαπλές αναπηρίες κ.α.) και επειδή διαφαίνεται ότι θα πάρει πολύ χρόνο η επίλυση του προβλήματος, ζητάμε:

Την κατά προτεραιότητα επίσπευση – επίλυση του προβλήματος (σύνταξη απαιτούμενης μελέτης και κατασκευή του κτιρίου), γιατί τα παιδιά ΑμεΑ έχουν το δικαίωμα, όπως όλα τα άλλα παιδιά, να φοιτούν σε κατάλληλες και αξιοπρεπείς κτιριακές υποδομές, συμβιώνοντας αρμονικά με τους υπόλοιπους μαθητές           της εκπαιδευτικής κοινότητας και συμμετέχοντας ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Με τιμή,

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

       ΚΑΣΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                           ΓΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: