Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Του Δημήτρη Ζώη

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Zois Dimitris, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος   Την Παρασκευή το πρωί είχα ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», αλλά και ως «ετεροδημότης» Φιλιαταίος, έναν αρχικά… «δύσκολο διάλογο», με τον Δήμαρχο Φιλιατών. Εμείς ως «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» κι εγώ ως Δημήτρης Ζώης δηλώνουμε πως πρόθεσή μας είναι να μη κάνουμε «κριτική για την κριτική». Δεν θέλουμε μια ανούσια κριτική.Μια κριτική που δεν μας οδήγησε στο παρελθόν «σε σωστούς δρόμους» .
Στόχος μας είναι ως μια «ήρεμη δύναμη» να απομακρυνθούμε από το «εμείς κι αυτοί» που δεν μας οδήγησε πουθενά.
Στόχος μας είναι αρχικά η δημιουργία μέτρων εμπιστοσύνης για ένα διάλογο που θα στοχεύει στη συνεννόηση, αν όχι στη συνεργασία, για την εξεύρεση «του κοινού καλού» για το Φιλιάτι.

Στο διάλογο αυτό, όπου υπερίσχυσε «οι ατυχέστατοι χειρισμοί» της δημοτικής Αρχών στο Φιλιάτι, διαπιστώθηκε πως:
1. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης,»δημοκρατίας» κι ανοιχτού διαλόγου καθώς και η καχυποψία, εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία στην επικοινωνία ανάμεσα στη δημοτική Αρχή και στην Αντιπολίτευση στο Δήμο και στους δημότες.
Γι΄αυτό συμφωνήθηκε: α) Στο μέλλον πρέπει να αποφεύγονται συμπεράσματα ή αναδημοσιεύσεις από διάφορες πηγές πληροφόρησης, αν δεν προηγηθεί άμεση επικοινωνία με τις δημοτικές Αρχές και το Δήμαρχο β) Οι δημοτικές Αρχές, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ.Σπύρος Παππάς θα έχει «ανοιχτές πόρτες» σε κάθε πολίτη και θα αφουγκράζεται με προσοχή κάθε πρόταση που θα στοχεύει το «κοινό καλό» .

Από την πλευρά μου αναφέρθηκε η ζοφερή κατάσταση που βιώνει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φιλιατών. Θεωρώ ότι το Φιλιάτι χρήζει τη στήριξη και βοήθεια ΟΛΩΝ μας.
Ανέφερα πως η δημοτική Αρχή πρέπει να παρουσιάσει την ιεράρχηση των προβλημάτων καθώς κι ένα πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας με ΟΛΟΥΣ. Ένα τέτοιο πλαίσιο όπου και οι απανταχού Φιλιαταίοι θα μπορούν σε πλαίσια Δημοκρατίας, σε μια ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ των θεμάτων που απασχολούν ΟΛΟΥΣ μας, να συμμετάσχουν .

Οι εξηγήσεις του Δημάρχου Φιλιατών που δόθηκαν σχετικά με το θέμα των «θολών» πρακτικών να πεταχτούν, πέρα από τα άχρηστα αντικείμενα και τα βιβλία στην «απαγορευμένη ζώνη» – ανεξέλεγκτη χωματερή, θεωρώ πως δεν επαρκούν. Βιβλία που ήταν δωρεές προ 12ετίας από «ξενιτεμένους» Φιλιαταίους για την τότε βιβλιοθήκη, νομίζω δεν πρέπει να καταλήγουν στη χωματερή. Η αναγνώριση του λάθους του Δημάρχου, πως έπρεπε να συσταθεί πρακτικό πρωτοκόλλου καταστροφής των βιβλίων και των άλλων αντικειμένων, μετριάζει μεν το λάθος της δημοτικής Αρχής, μα οι ευθύνες της παραμένουν.

Και κάτι άλλο συντοπίτες . Επειδή στα δυο παρακάτω βίντεο, πρόκειται, για «ανεξέλεγκτες χωματερές» καλό είναι να κοιταχτούμε κι εμείς στον καθρέφτη,γιατί αυτές τις ανεξέλεγκτες χωματερές τις δημιουργήσαμε και τις γιγαντώσαμε εμείς!…

Το 1 βίντεο δείχνει τη περιβόητη χωματερή Φιλιατών, όπου εκεί έγινε «το θάψιμο-ανακύκλωση των περιβόητων ‘άχρηστων’ βιβλίων «, αλλά και άλλων άχρηστων αντικειμένων που χρόνιζαν στις αποθήκες του παλιού οικοτροφείου «Ζούλα».
Στο 2 βίντεο,που νομίζω πρέπει αυτό να υπογραμμιστεί, βλέπουμε μια «απίστευτη» και συνάμα ανεξέλεγκτη χωματερή που βρίσκεται όπως έρχεσαι από την Ηγουμενίτσα λίγο πριν τη γέφυρα του Καλαμά.
Συντοπίτες , όχι μόνο είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοιες ανεξέλεγκτες χωματερές αλλά τέτοιες εικόνες προσβάλλουν κάθε Θεσπρωτή και Θεσπρωτό έν έτη 2019 !…

Κατανοώ την φανερή ενόχληση,μέχρι ενός βαθμού, του Δημάρχου Φιλιατών κ.Σπύρου Παππά και του δίνω δίκιο για τις εικόνες που βλέπουμε στο 2 βίντεο. Μα αυτές οι εικόνες δε δικαιολογούν τη δημοτική αρχή να προβαίνει σε ίδιες πρακτικές. Κάνει εντύπωση με τον «αχ αδερφισμό» και την αδιαφορία που ανθρώπινος νους δε χωράει …βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του Καλαμά και κάθε μέρα περνούν από μπροστά από τη χωματερή οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου!..

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: