Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella
Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 18:49
Πρωί – πρωί τη Δευτέρα, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Φιλιατών κ. Δημήτρης Τσότσης, υπέβαλλε την παραίτησή του στο Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά, για την υπόθεση των πεταμένων και θαμμένων βιβλίων.
Ο κ. Παππάς, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τσότση, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ευθύνη για την υπόθεση αυτή, καθώς τόσο η απόρριψη των βιβλίων, όσο και το θάψιμο έγιναν με εντολή του έτερου Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Κατσάρη.

Η «Θ» επικοινώνησε με το Δήμαρχο Φιλιατών, ο οποίος δήλωσε τη θλίψη του για το γεγονός αλλά συγχρόνως δήλωσε και άγνοια για μια σειρά ζητημάτων:
• Τα βιβλία, έφτασαν στο Δήμο Φιλιατών ως δωρεά της Ελευθεροτυπίας, τουλάχιστον 12 χρόνια πριν, επί θητείας Μ. Ντουμάζιου, αλλά ο ίδιος ο κ. Παππάς, ως αντιδήμαρχος την περίοδο εκείνη, δεν γνώριζε τίποτα για τη δωρεά αυτή.
• Τα βιβλία παρέμεναν συσκευασμένα σε κιβώτια όλα αυτά τα χρόνια σε χώρο που ο Δήμος χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση υδραυλικού υλικού. Μετά από διαμαρτυρίες των υδραυλικών του Δήμου ότι ο χώρος έχει γεμίσει τρωκτικά, ο κ. Κατσάρης έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τα κιβώτια, χωρίς να ελέγξει και να γνωρίζει τι περιείχαν!
• Παραμένει μυστήριο πως τα βιβλία, σύμφωνα με το Δήμαρχο Φιλιατών, βγήκαν από τα κιβώτια και πετάχτηκαν χύδην στην παράνομη χωματερή.
• Η εντολή για το θάψιμο δόθηκε και πάλι από τον κ. Κατσάρη. Όμως ο ισχυρισμός του Δημάρχου Φιλιατών είναι ότι πρώτα απομακρύνθηκαν τα βιβλία για να πάνε στους κάδους ανακύκλωσης!
• Τέλος, σύμφωνα με το Δήμαρχο Φιλιατών, η παράνομη χωματερή είναι «χώρος διαλογής» απορριμμάτων προς ανακύκλωση…
Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι την πλήρη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν φέρει ο κ. Κατσάρης, αλλά… «δε θα παραιτηθεί επειδή έκανε ένα λάθος»

πηγή: thesprotiki.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: