Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (18 Σεπτεμβρίου 2019)

Αυτές τις ημέρες χιλιάδες οικογένειες από την Ήπειρο (όπως σε όλη τη χώρα) αναζητούν σπίτι για τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ της χώρας μας. Η αναζήτηση αυτή είναι ένας αληθινός Γολγοθάς, αφού το πρόβλημα της στέγασης είναι σήμερα οξυμένο, όσο ποτέ.
Η έλλειψη Φοιτητικών Εστιών και τα απρόσιτα ενοίκια αναγκάζουν τους γονείς να υποβληθούν σε έναν δυσβάστακτο αγώνα προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές. Εκατοντάδες όμως φοιτητές αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος και έτσι κινδυνεύουν να επιστρέψουν και να εγκαταλείψουν κάθε ιδέα και σκέψη για σπουδές.
Η Π.Σ.Ε. στέκεται αρωγός στις Ηπειρώτικες οικογένειες που πρέπει να ενισχυθούν με άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα.
Αδήριτη καθίσταται η ανάγκη όλοι οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους να λάβουν στεγαστικό επίδομα, να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και να τύχουν απαλλαγής από δημοτικά τέλη.
Βέβαια το πρόβλημα θα λυθεί με την ανέγερση σύγχρονων εστιών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών, χωρίς τυχόν επιβάρυνση των φοιτητών.
Καλούμε τις Αδελφότητες των Ηπειρωτών, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες μας να βοηθήσουν, όσο είναι δυνατόν τα παιδιά-φοιτητές από την Ήπειρο και ιδιαίτερα τους πρωτοετείς φοιτητές.
Το ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας θα επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας και τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ, για να απαιτήσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Από το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: