Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΤΑΦΕΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Λεωνίδα Ταφέκη

Ένας τίτλος και μια ονομασία που ταιριάζει πραγματικά σαν γάντι στο παλαιότερο εν ζωή ακόμη ελληνικό πολιτικό κόμμα, το ΚΚΕ. Με λέξεις, δανειζόμενες και μεταφερόμενες από τις ξωτικοχώρες  εμπλέκουν  σκοπίμως τις ανθρώπινες προσδοκίες με τις φαντασιώσεις τους στην προσπάθειά τους να απαλλάξουν την πραγματικότητα από τα δεσμά που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του την περιβάλλουν και την εμποδίζουν να εξελιχθεί και να προοδεύσει. Ένας τίτλος που αξιοποιεί τους μύθους, τις μυθοπλασίες, τις παραδόσεις καθώς  και τα προτάγματα του κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή, σε μια αδιάκοπη προσπάθεια  να τα ενστερνιστεί  ως πολιτική του δημιουργία με σκοπό να μετατρέψει τις ανθρώπινες επιθυμίες σε μια πραγματικότητα που θα αναδεικνύει τις ικανότητες και τις αρετές του λαού μας καθιστώντας τον πόλο έλξης για τους ταπεινούς και καταφρονημένους του πλανήτη μας.

Το ΚΚΕ, ακόμη και τώρα που καταρρέει και αποσυντίθεται διαλυόμενο, εξακολουθεί να υποστηρίζει, στους ελάχιστους που ακόμη δείχνουν πρόθυμοι να το ακούσουν, ότι η ίδρυση του αποτελεί σταθμό για τους Έλληνες εργαζόμενους και ορόσημο στο πολιτικό στερέωμα του τόπου μας διακηρύσσοντας ότι θα δημιουργήσει στη χώρα μια σοσιαλιστική και κομμουνιστική όαση που όμοια της δεν θα ξαναγνωρίσει η ανθρωπότητα.

Ποιους άραγε εργαζόμενους εκπροσωπεί το διαπρύσιο αυτό κόμμα των εργαζομένων?

Ποιος είναι ο συνδικαλιστικός τους βραχίονας ( Βλέπε ΠΑΜΕ ), ποιους συνδικαλιστικούς φορείς εκφράζει στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα και στις επιμέρους Εργατικές Κλαδικές Ομοσπονδίες ποια η συνδικαλιστική του επιρροή στην Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας?

Πως μπορεί ένα κόμμα, που στο μάξιμουμ επιθυμεί να εκπροσωπήσει το 30% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ( στους οποίους συμπεριλαμβάνει: τους ανέργους, τους εργάτες γης, τους  100.000 εργαζομένους  που απασχολούνται στον βιομηχανικό και βιοτεχνικό κλάδο της χώρας  τους περιστασιακά εργαζόμενους καθώς και όποιους άλλους θεωρεί ότι κατά καιρούς εντάσσονται στις προαναφερόμενες κατηγορίες ) να εκλεγεί και να διοικήσει τη χώρα με δημοκρατικό τρόπο όταν το υπόλοιπο 70% δεν θέλει με κανένα τρόπο να εκπροσωπείτε από αυτό?

Πως γίνεται να μην το ακολουθούν ούτε αυτοί που θέλει να εκπροσωπήσει και να εκφράσει τα συμφέροντά τους και να κινείται στο εκλογικό όριο του 5% που εύκολα μπορεί να το θέσει εκτός βουλής στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ?

Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ,στην προσπάθεια του να αυξήσει την πολιτική του επιρροή, ανακάλυψε μια νέα κατηγορία εργαζομένων, τους αυτοαπασχολούμενους όπως τους ονομάζει, στους  οποίους εντάσσονται οι λεγόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικροί επιχειρηματίες ( Αγρότες, Κτηνοτρόφοι κ. α. ) οι οποίοι επιδιώκουν το κέρδος και την ανέλιξή τους στα ανώτερες επιχειρηματικές ομάδες.

 

 

Δείχνουν να πιστεύουν ότι οι δικοί τους αναδυόμενοι νεοκαπιταλισττές θα είναι καλύτεροι από αυτούς που τόσα χρόνια πολεμούν προσπαθώντας να τους καταργήσουν. Κάτι που ίσως θεωρούν ότι συμβαίνει τώρα με τους νέο κουμουνιστές – καπιταλίστες των πρώην κουμμουνιστικών χωρών. Αυταπατάστε! εάν νομίζετε ότι, με τον οβολό των λαϊκών αγωνιστών, θα δημιουργήσετε και στην Ελλάδα νέο καπιταλιστές με κουμμουνιστική ταυτότητα.

Έβαλε άραγε νερό στο κρασί του ή προσπαθεί να υποκλέψει την ψήφο του 1.300.000 μικροεπαγγελματιών για να τους στείλει και αυτούς στον καιάδα όταν του δοθεί η ευκαιρία της ρεβάνς του χαμένου για αυτόν εμφυλίου πολέμου που άσκοπα και απερίσκεπτα το ίδιο προκάλεσε?

Αλήθεια πως εξηγείται η οικονομική του ευμάρεια, τη στιγμή που όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα του τόπου είναι καταχρεωμένα ή δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα έξοδα των εκλογικών τους διαδικασιών και στην διαιώνιση της αυτόνομης και ανεξάρτητης πορείας τους.

Γιατί άραγε δεν δημοσιεύει, από μόνο του τους ετήσιους ισολογισμούς, με τρόπο διαφανή και ξεκάθαρο ώστε να μην αναρωτιούνται οι τελευταίοι εναπομείναντες υποστηρικτές του για τις πηγές των εσόδων των για τις υπόγειες εξαρτήσεις που μπορούν αυτές να προκαλούν?

Είναι άραγε δυνατόν ένα κόμμα που θεωρεί τον οργανισμό του προπύργιο του ανθρωπισμού να θέλει να διοικήσει μια χώρα με κατασταλτικά μέτρα που καταδικάζουν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στην εξαφάνιση και στον μαρασμό, όπως προτάσσει και η παράδοση των ολίγων ακόμη εναπομεινάντων Κουμμουνιστικών Κομμάτων?

Στο παρόν άρθρο δεν θα επιχειρήσω να απαντήσω σε όλα τα τεθέντα ερωτήματα γιατί πολλά από αυτά εμπεριέχουν και τις αναζητούμενες απαντήσεις και γιατί ήδη πολλές από τις εμπεριεχόμενες πολιτικές έχουν συζητηθεί κατ΄ επανάληψη στο δημόσιο βίο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ΚΚΕ ως κόμμα αρνείται να τοποθετηθεί δημόσια κρυβόμενο πίσω από το γνωστό σλόγκαν του αντικομουνισμού που κρύβεται στο περιεχόμενο του επιχειρούμενου δημόσιου διαλόγου. Θέλει δεν θέλει όμως θα αναγκαστεί να απαντήσει γιατί όλα αυτά απασχολούν πλέον και τους τελευταίους πιστούς εναπομείναντες στο εσωτερικό του. Ιδίως όταν η έλλειψη απαντήσεων οδηγεί τα μέλη του σε διαμόρφωση δικών τους απόψεων  που προκαταβάλλουν με άμεση κατάρρευση στο εγγύς μέλλον την διαιώνιση της ύπαρξής του.

Θα σταθώ στο θέμα της συνδικαλιστικής του εκπροσώπησης ( Βλ. ΠΑΜΕ ) γιατί είναι αποκαλυπτική εξαιτίας και της διπλής ματαίωσης του τελευταίου συνεδρίου της ΓΕΣΕΕ που προκλήθηκε από την αντιδημοκρατική εμπλοκή της συνδικαλιστικής του παράταξης.

Η οποία στην ουσία εμπόδισε τις διαδικασίες έναρξης του εν λόγω συνεδρίου οδηγώντας την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στα δικαστήρια με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατική εκπροσώπηση και το μέλλον του συνδικαλιστικού  κινήματος στην χώρα μας.

 

 

 

 

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στην  προσπάθειά του αυτή συνάντησε την ανοχή και επιδοκιμασία μεγάλου μέρους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη συμπαράσταση ισχυρής μερίδας του προηγούμενου κυβερνητικού επιτελείου στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ που διοικεί τη ΓΕΣΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία όλος τυχαίος αποτελεί τον συνδικαλιστικό βραχίονα   του ΠΑΣΟΚ.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ το ΠΑΜΕ κάνει ξεχωριστές συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις, από τις υπόλοιπες παρατάξεις που απαρτίζουν την ΓΕΣΕΕ, οι συνδικαλιστές του που είναι εκλεγμένη σε αυτήν καθώς και σε άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του κρατικοδίαιτου κατά τ΄ άλλα συνδικαλισμού όπως οι ίδιοι με τις ανακοινώσεις του τον χαρακτηρίζουν.

Το ερώτημα που εκ των πραγμάτων τίθεται είναι αν το ΚΚΕ και το  ΠΑΜΕ υποστηρίζουν πραγματικά τις εργατικές κινητοποιήσεις? Το σίγουρο είναι ότι και να το θέλουν οι δυνάμεις τους είναι ελάχιστες για να μπορέσουν να επιφέρουν το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους. Με τη συμμετοχή τους στις εργατικές διεκδικήσεις  προσπαθούν να διατηρήσουν αλώβητο το κομματικό ακροατήριο σε μια εποχή που η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη.

Είναι γνωστό, εδώ και τουλάχιστον δυο δεκαετίες, ότι στις εργατικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ συμμετέχουν κυρίως τα κομματικά και επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ, οι φοιτητές και οι νεολαίοι της ΚΝΕ και μικρές μειοψηφίες εργαζομένων που σχετίζονται με την εκάστοτε συγκεκριμένη διεκδίκηση.

Το ΚΚΕ αντιλαμβανόμενο το πρόβλημα της επικείμενης κατάρρευσής του προσπαθεί να αξιοποιήσει τις προσφορές και τις περιουσίες των λαϊκών αγωνιστών μεταφέροντας πόρους στα στελέχη του για να μη του φύγουν.

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμα για τους λόγους που η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ ματαίωσε την ολοκλήρωση του συνεδρίου της ΓΕΣΕΕ. Η απάντηση έγκειται στο γεγονός, ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προσπαθούν να έχουν την πλειοψηφία σε όσα περισσότερα συνδικάτα και δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για να μπορέσουν με τους αντιπροσώπους που επιλέγουν να αποκτήσουν την πλειοψηφία και τον έλεγχο της ΓΕΣΕΕ. Η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ δεν κατάφερε ποτέ μετά το 1974 να αποκτήσει και να ελέγξει την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΣΣΕ.

Στην πορεία της προστέθηκε και το πρόβλημα της διάλυσης πολλών σωματείων και εργατικών ομοσπονδιών λόγω της αποβιομηχάνισης της χώρας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της δύναμής της στην εκπροσώπηση της στα συνέδρια της ΓΕΣΕΕ. Κάτι που θα γινόταν φανερό σε όλους εάν ολοκληρώνονταν οι εκλογικές διαδικασίες στο τελευταίο συνέδριο της ΓΕΣΕΕ.

Έναν χρόνο πριν ξεκινήσουν οι διεργασίες του τελευταίου συνεδρίου της ΓΕΣΕΕ τα εργατικά σωματεία ολοκληρώνουν τις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή των αντιπροσώπων που εκλέγονται για τα Εργατικά Κέντρα, τις Εργατικές Ομοσπονδίες και την ΓΕΣΕΕ.

Οι εκλογικές διαδικασίες για να είναι νόμιμες γίνονται σε γνωστό τόπο και χρόνο και επικυρώνονται τα αποτελέσματα με την παρουσία Δικαστικών Επιμελητών ή  Δικηγόρων που υπογράφουν και νομιμοποιούν τις εν λόγω διαδικασίες.

 

 

Σε κάποιες περιπτώσεις, εκλογικών διαδικασιών σε εργατικά συνδικάτα, φαίνεται ότι δεν συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις . Ανάλογα φαινόμενα, παρουσιάστηκαν, από τον ηλεκτρονικό τύπο, πριν ένα περίπου χρόνο ότι συντελέστηκαν και σε συνδικάτα που ανήκουν στην συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, το λεγόμενο ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ, αντί να απαντήσει ουσιαστικά και καίρια στις εν λόγω αποκαλύψεις, αντέδρασε με το γνωστό τρόπο του δήθεν κρυπτόμενου αντικομουνισμού που δήθεν υπάρχει σε κάθε αγώνα που γίνεται από το ΚΚΕ και τους συνοδοιπόρους του. Κάπου εκεί, μετά από λίγες ώρες το εν λόγω θέμα εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όλος περιέργως η νόθευση των εκλογικών διαδικασιών που γίνεται στους εκλογικούς αντιπροσώπους που στέλνουν τα συνδικάτα στη ΓΕΣΕΕ εμφανίστηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, ως θέμα για τις υπόλοιπες παρατάξεις της ΓΕΣΕΕ, τη στιγμή που ξεκινούσαν οι διεργασίες του τελευταίου συνέδριού της. Το αποτέλεσμα ήρθε με την ματαίωση του εν λόγω συνεδρίου και την τοποθέτηση διοίκησης από το δικαστικό σώμα. Ο καθένας μπορεί πλέον να καταλάβει για το ποιοι ωφελούνται από τις εν λόγω εξελίξεις.

Σας εύχομαι «σύντροφοι» να έχετε καλή πορεία στο δρόμο της αβύσσου που τόσο πιστά ακολουθείτε τις τελευταίες δεκαετίες. Στο χώρο αυτόν πραγματικά θα έχετε άφθονο χρόνο για να αναλογιστείτε για το πώς φτάσατε ως εκεί. Μόνο που θα χρειαστείτε μπόλικη σκοτεινή και αόρατη ενέργεια καθώς και την χρήση  υπερκαπιταλιστικής τεχνολογίας για να  επικοινωνήσετε μεταξύ σας και με τον έξω κόσμο που παρακολουθεί άναυδος το κατάντημα των αβυσσαλέων αντικαπιταλιστικών  κατορθωμάτων σας.

Δικαιούστε βέβαια να υπερηφανεύεστε ότι, μέχρι λίγα χρόνια πριν, μπορούσατε με τον πανελλαδικό μηχανισμό σας να συκοφαντείτε και να λοιδορείτε τους λαϊκούς αγωνιστές που αποχωρούσαν από το κόμμα σας, τώρα όμως αυτό σας γυρίζει μπούμερανγκ γιατί όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πλέον σφοδρή αντίδραση από τους αναίτια θιγόμενους. Γνωρίζετε βέβαια ότι, οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύπτουν ότι,  « ως μύστες της απόλυτης γνώσης, της οργανωτικής αποτελεσματικότητας και της τελετουργικής πίστης » φαντάζετε πλέον πολλή  κυριλάτοι και το παίζετε πολλή  αφ΄ υψηλού με το προσωπείο της όποιας εξουσίας ακόμη σας απέμεινε,  γιατί δυστυχώς για εσάς, τους τελευταίους πιστούς εναπομείναντες, δεν είστε ούτε λαϊκοί ούτε αγωνιστές.

 

Ένας πιστός προσμετρητής των αβυσσαλέων αντικαπιταλιστικών κατορθωμάτων σας.

 

Για την αντιγραφή

Λεωνίδας Ταφέκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: