Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


8-ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ- ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΝΕΑ των Φιλιατών 2008)

Πράγμα πολύτιμο θέλω να πω, που δίνει ζωή στους κατοίκους και δείχνει ότι υπάρχει και το χωριό, ειδικότερα στα χωριά μας που έχουν αραιώσει από κόσμο Το έχουμε γράψει αρκετές φορές και δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε και να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που τα λειτουργούν. Γιατί  όλοι γνωρίζομε ότι αυτή η δουλειά είναι λειτουργία, σε 24ωρη βάση. Πολλά προνόμια θα τους έδινε ένας σωστός κυβερνήτης αν πήγαινε να ζήσει για λίγες μέρες σε ένα χωριό για να δει μόνος του την προσφορά τους.

Αρτηρία ¨της καρδιάς¨ μας έφερε στην Κοκκινιά. Στου Μιχάλη Καραλή το μαγαζί, ενός από τα μαγαζιά του χωριού που κρατά Θερμοπύλες. Στην λιάσα της αυλής μας υποδέχθηκε ο Μιχάλης, η προσωποποίηση της καλής καρδιάς, αλλά και ο πιστός συνεχιστής της ¨ελπίδας της Αλλαγής¨. Γέμισε το μάτι μας, από την πολύχρωμη αυλή και άνοιξε διάπλατο από τον εσωτερικό του χώρο. Εικόνες που δεν τις πιάνει ο φακός και δεν τις αποτυπώνει η πέννα. Σουρεαλιστικός χώρος (για την πέννα ενός…Τσώμου) που σε μαγεύει και δεν σ’ αφήνει να σταθείς ακίνητος. Να τα ράφια γεμάτα με τα ¨Εδώδιμα και Αποικιακά¨, οι τοίχοι κατάφορτοι από την φωτογραφημένη, γραμμένη κι άγραφη ιστορία του αφεντικού. Αυτός, συγκινημένος και ανεπιτήδευτα απλοϊκός, στο πόδι. Να μας φιλέψει, να μας ευχαριστήσει για την ¨τιμή¨ που του κάναμε. Εμείς, νοιώσαμε τιμή που είδαμε κι από κοντά το έργο της καρδιάς σου Μιχάλη μας. Να είσαι πάντα καλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: