Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ερήμωσαν τα χωριά της Θεσπρωτίας και περιμένουν τον Αύγουστο, για να «ξαναζωντανέψουν»! Τα Σουλιοτοχώρια, τα Μουργκανοχώρια, τα χωριά δίπλα στον Καλαμά, έχουν απομείνει με ελάχιστους  κατοίκους, που η παρουσία τους θυμίζει νοσταλγικά ότι κάποτε έσφυζαν από ζωή. Κάποτε… Και περιμένουν τον Αύγουστο για να ξαναζωντανέψουν για λίγες ημέρες με την έλευση των αποδήμων, που σε σχέση με το παρελθόν, μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιορισμένη. Οι συνθήκες πλέον άλλαξαν.
 Η οικονομική κρίση επηρεάζει, καθοριστικά θα λέγαμε, την επιστροφή στις ρίζες. Πρόεδρος αδελφότητας Θεσπρωτικού χωριού, μας έλεγε ότι με μεγάλη δυσκολία, λόγω έλλειψης πόρων, μπορούν να κάνουν το φετινό ετήσιο πανηγύρι στο χωριό τους, που συμπληρώνει μισό αιώνα αδιάκοπης οργάνωσης. Καταβλήθηκε υπερπροσπάθεια για να γίνει, ώστε να μη κοπεί τελείως ο ομφάλιος λώρος  με τον τόπο καταγωγής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: