Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


αναρτησε: Κωστας Νάτσης

Μαζί… για το Φιλιάτι, γιατί η περιοχή μας έχασε την ενδοχώρα της που εκτείνονταν μέχρι και τα χωριά της Βορείου Ηπείρου, αρχικά με την επικράτηση του ψυχρού πολέμου και μετέπειτα με τη γενικευμένη μετανάστευση.
Μαζί… για το Φιλιάτι, γιατί παρά το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία δεν καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την παραδοσιακή ανατροφοδότηση με τους ομογενείς κατοίκους αυτής της περιοχής. Απλά, πολλοί από αυτούς έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους σε διάφορα χωριά και στην πόλη των Φιλιατών, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται από επιτήδειους πολιτικάντηδες κάθε φορά που έχουμε εκλογική αναμέτρηση για ψηφοθηρικούς μόνο λόγους, διαμορφώνοντας πλειοψηφίες.
Μαζί… για το Φιλιάτι, γιατί πρέπει να «επενδύσουμε» στην ομογένεια χρησιμοποιώντας διάφορα διασυνοριακά προγράμματα, που θα αποκαταστήσουν τις παραδοσιακές εμπορικές και όχι μόνον σχέσεις του Δήμου μας με τους κατοίκους αυτούς.
Μαζι… για το Φιλιάτι, γιατί είναι προσβλητικό για όλους μας να τους θυμόμαστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και να τους περιφέρουμε «από χωρίου εις χωρίον» την ημέρα των εκλογών.
Μαζί… για το Φιλιάτι, γιατί πρέπει να ανοίξουμε διόδους επικοινωνίας με τους κατοίκους αυτούς, ώστε να έχουν το Φιλιάτι ως φυσική διέξοδο, όπως ακριβώς γίνεται με άλλες διασυνοριακές περιοχές στην Ευρώπη.
Μαζί… για το Φιλιάτι, γιατί η ομογένεια αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μια φοκλορική εκδοχή του ηπειρώτικου πολιτισμού ούτε ως εφαλτήριο για εθνικιστικές κορώνες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: