Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


58419457_2301002526888327_6453839517936779264_n

Είχα χρόνια να κάνω Πάσχα στο Φιλιάτι, φέτος θα το χορτάσω!

Προχθές βράδυ με το που ήρθα άφησα τα μπαγκάζια και βγήκα έξω- να δω κόσμο, να δω χωριανούς! Στο δρόμο από το πρακτορείο ως την πάνω πλατεία ερημιά- μόνο τα φώτα της πάνω πλατεία έδιναν την αίσθηση ότι ο τόπος κατοικείται- λάμπες όσες και τα κλαριά των δένδρων. Προχώρησα προς τα κάτω την κατηφόρα για την κάτω πλατεία και είδα τα τελευταία μαγαζάκια της άλλοτε ανθούσας Φιλιατιώτικης αγοράς!

Στα πρώτα μαγαζιά του παλιού Δημαρχείου είδα και λίγο κόσμο, στην πλατεία άκουσα και παιδικές φωνές από λίγα πιτσιρίκια που απολάμβαναν την όμορφη και κατάφωτη πλατεία- φώτα ίσια με τα φύλλα των δένδρων! Συνέχισα την διαδρομή στον κεντρικό δρόμο που άλλοτε τέτοιες μέρες έσφυζε από κόσμο που απολάμβανε την παραδοσιακή βόλτα.

Πέρασα από τη Λέσχη, νέκρα- απέναντι στα καφέ κάτι λίγο από κόσμο. Πέρασα το Γυμνάσιο, το πηγάδι το παλιό που θυμίζει το Φιλιάτι το παλιό και στάθηκα στο σκοτεινό Ηρώο και στο θεοσκότεινο Αϊ Δημήτρη- θυμόμουν παλιά τα φωτίζανε και τα δυο και ήταν πανέμορφα- σκέφθηκα θα χάλασε κάποιος διακόπτης… Εκεί παραδίπλα στο εξοχικό της Γρηγόραινας είδα φως και μπήκα, βρήκα χωριανούς και μίλησα. Α, ρώτησα και για τα σκοτάδια του μνημείου και της εκκλησιά και μου είπαν έτσι είναι τα τελευταία χρόνια!

Φούλα η Φιλιατιώτισα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: