Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡStavros Kostaras

Και ενώ άλλες κοινωνικές δομές πήραν παράταση λειτουργίας για 3 έτη και θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται μετά την λήξη των προγραμμάτων, φαίνεται πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην συνεχιστεί η λειτουργία των κοινωνικών παντοπωλείων.

Εγώ, όπως πιστεύω και πολλοί δημότες μας, θεωρώ ότι η διατήρηση της δομής αυτής πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του δήμου. Έστω και αν χρειαστεί η χρηματοδότησή της να γίνει από ιδίους πόρους.

Από όσα προκύπτουν από την έως τώρα χρηματοδότηση της δομής αυτής η απορρόφηση των κονδυλίων είναι χαμηλή και ανέρχεται στο 31% περίπου της αρχικής χρηματοδότησης. .

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δομή αυτή υπολειτουργεί και δεν εκπληρώνει τον σκοπό της. Το αντίθετο μάλιστα.

Χάρις στην εργατικότητα και την αποδοτικότητα των απασχολουμένων εκεί, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους φροντίζουν να βρίσκουν συνεχώς νέες δωρεές, τις οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρον, κατάφεραν να μην απαιτούνται πολλά χρήματα για την λειτουργία της δομής αυτής.

Τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται για την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι ξοδεύει ο δήμος για σουβλάκια τις απόκριες και λαγάνες την Καθαρά Δευτέρα. Ας περικόψουμε λοιπόν δαπάνες από αχρείαστες γιορτές προκειμένου να ενισχυθούν οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πραγματικές ανάγκες. Πραγματικές ανάγκες οι οποίες δεν φαίνεται να πάψουν να υφίστανται σύντομα.

Ας προετοιμαστεί λοιπόν ο δήμος από τώρα για την υποστήριξη της λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, ακόμη και μετά την λήξη της χρηματοδότησης του προγράμματος. Η δε επόμενη δημοτική αρχή θα φροντίσει να βρει και τα λίγα χρήματα που απαιτούνται, αλλά και να διαμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας της δομής, χωρίς να έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

Υ.Γ Αφιερωμένο εξαιρετικά σους υπαλλήλους του κοινωνικού παντοπωλείου οι οποίοι πραγματικά υπερβάλλουν εαυτόν για να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας!

                                      Σταύρος Κωστάρας

                          Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

             με τον συνδυασμο  Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: