Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΝΕΑ - ΤΙΤΛΟΣ

μιντζασ πτου Πέτρου Μίντζα

Καλή χρονιά φίλες και φίλοι συντοπίτες.

Σ’ αυτό το πρώτο σχόλιο μου για το 2019, θα ήθελα εκτός από τις ευχές,να είχα να σχολιάσω κάτι αισιόδοξο, κάτι που να σας ανεβάσει ψυχολογικά, να σας αναπτερώσει τις ελπίδες και να σας δώσει κουράγιο ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο,σ’ αυτόν τον ξεχασμένο και παραμελημένο τόπο μας που πάει από το κακό στο χειρότερο και κάνεις αρμόδιος δεν συγκινείται.

Δυστυχώς όμως,είμαι υποχρεωμένος να ξεκινήσω με ένα δυσάρεστο γεγονός.

Να αρχίσω με το κλείσιμο της έντυπης έκδοσης των Νέων των Φιλιατών των οποίων υπήρξα τακτικός συνεργάτης επί δύο δεκαετίες. Τους λόγους που απογοήτευσαν τον εκδότη Γιώργο Κώτση ώστε να µην µπορεί να συνεχίσει αυτό το δύσκολο και πολύ ωφέλιµο για τον τόπο µας έργο, τους εξηγεί ο ίδιος στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας που έφτασε στα χέρια μας πριν λίγες ημέρες.

Αγαπητοί συντοπίτες,κανείς μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καθοριστική συμβολή που είχε αυτή η μικρή άλλα μαχητική εφημερίδα στην ανάδειξη και την επίλυση αρκετών σοβαρών προβλημάτων που ταλάνιζαν το Φιλιάτι και την ευρύτερη περιοχή.

Ασκούσε πάντα στους εκάστοτε  Βουλευτές του Νομού και στους ∆ηµοτικούς Άρχοντες των Φιλιατών, δίκαιη, αμερόληπτη και καλόπιστη κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζονταν τα προβλήματα µας, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Θεωρώ περιττό να αναφερθώ αναλυτικά στις πολύ εύστοχες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις των Νέων των Φιλιατών.Για αυτόν τον λόγο, δεν θα γράψω περισσότερα, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται να γραφούν τόμοι ολόκληροι.

Αγαπητοί συντοπίτες δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η αναστολή της έντυπης έκδοσης των Νέων των Φιλιατών είναι πλήγμα για τον δύσμοιρο -πονεμένο τόπο μας, είναι βέβαιο ότι άφησε μεγάλο κενό στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Τελειώνοντας, θέλω μόνο να εκφράσω την μεγάλη μου λύπη, δεδομένου ότι δεν ήταν δίκαιη μια τέτοια κατάληξη της μαχητικής  εφημερίδας που ήταν μία όαση μέσα στην έρημο.

Κρίμα που σίγησε η  μοναδική εφημερίδα μας η οποία  ήταν ένα μικρό μετερίζι από το οποίο ακουγόταν η υπεύθυνη φωνή μας στα θέματα και τα προβλήματα που μας αγγίζουν  και μας αφορούν.

Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη Γιώργο,σε διαβεβαιώ ότι κατά την ταπεινή μου άποψη έπραξες τα μέγιστα, για αυτό πρέπει να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη.

Επιτέλεσες το καθήκον σου  στο ακέραιο, απέναντι στον τόπο µας, στους προγόνους µας,καθώς και στις νεώτερες γενιές.

Αγωνίστηκες πράγματι φίλε σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες,για να βοηθήσεις το Φιλιάτι και τα ιστορικά χωριά του,με μοναδικό κίνητρο την άδολη αγάπη που τρέφεις για τον πονεμένο τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Ο αγώνας μας για να σταματήσει επιτέλους η πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής μας,θα συνεχιστεί μέσα από την ιστοσελίδα των Νέων των Φιλιατών.

Εύχομαι σε όλους τους συντοπίτες υγεία, ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή ευημερία.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Πέτρος Μίντζας

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: