Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Η ανθρωπότητα μέσα από τους αγώνες της για το δίκαιο και την επικράτησή του, αρκετές φορές οδηγούνταν σε εσωτερικούς διχασμούς, με κάποιους να πιστεύουν πως πέτυχαν τους σκοπούς τους και άλλους πάλι να απογοητεύονται διότι δεν πέτυχαν όλα όσα επιθυμούσαν.

Στην περίπτωση του σύγχρονου Μακεδονικού Αγώνα, ο οποίος εδώ και καιρό συντελείται με σύγχρονα μέσα και τρόπους, δεν ηττήθηκαν όλοι όσοι έγιναν υποστηρικτές και φίλοι της ιστορικής αλήθειας, αλλά εκείνοι οι οποίοι κατηγόρησαν ως ακραίους τους συμπατριώτες τους, πασχίζοντας με κάθε μέσο να καταστείλουν τον αγώνα και να φιμώσουν τη φωνή τους, που όπως σοφά λέει ο λαός μας, είναι η οργή του ίδιου του Θεού.

Όσο κι αν κάποιοι επιδιώκουν στην εθνική «λοβοτομή» του Έλληνα, πάντοτε θα βρίσκουν ως πρόσκομμα την απλότητα και την αγάπη του για τον τόπο. Όλα όσα έγιναν – με εξαίρεση την κύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών – κατάφεραν να ενδυναμώσουν τον ελληνικό κόσμο όπως άλλοτε. Οι εντός και εκτός συνόρων Ηπειρώτες να βρούνε τη φωνή τους, οι Μακεδόνες να νιώσουν υπερηφάνεια, οι Πελοποννήσιοι να βιώσουν τους ιστορικούς τους δεσμούς με τη γη του Φιλίππου, οι Πόντιοι και οι Κύπριοι από το δικό τους μετερίζι, να συστρατευθούν στο πλευρό όλων.

Τα συλλαλητήρια ξύπνησαν συνειδήσεις, γαλούχησαν με φιλοπατρία τη νέα γενιά, κατάφεραν όσα η παιδεία δε μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια και ο εθνισμός νίκησε κάθε άλλη παραφωνία. Επιπλέον μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα μας τιμά και εορτάζει την έναρξη των μαχών και όχι την έκβασή τους. Έτσι επιθυμεί να πορεύεται καθώς η ιδιοσυγκρασία της δομήθηκε διαβαίνοντας μέσα από Σκύλλες και Χάρυβδες.

Λίαν συντόμως τα αποτελέσματα θα φανούν βάζοντας τον καθένα στη θέση που του αρμόζει…

Ο Ανταποκριτής
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Advertisements

Comments on: "Η Μακεδονία ξύπνησε το μαλθακό Ελληνισμό" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: