Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Το γεφύρι της Άρτας! S

Το γεφύρι της Άρτας «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν» σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο!

Στην περίπτωσή μας όμως έχουμε να κάνουμε με δύο τέτοιου είδους γεφύρια!

Το πρώτο είναι το Υπαίθριο Θέατρο Ηγουμενίτσας 1174 θέσεων, για το οποίο η οικοδομική άδεια εκδόθηκε την 9/4/2012. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.631.490 ευρώ και με την έκπτωση ο εργολάβος ανέλαβε να το κατασκευάσει με το ποσόν των 1.082.429 ευρώ.

Μετά από μια περίοδο κατά την οποία υπήρξε στασιμότητα στην χρηματοδότηση και προβλήματα του εργολάβου όσον αφορά στην υλοποίηση του έργου, δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις με την τελευταία εκ των οποίων να λήγει την 31/12/2018. Φυσικά ούτε την ημερομηνία αυτή προβλέπεται να παραδοθεί το έργο. Άλλωστε στον προϋπολογισμό του 2018 προβλεπόταν κονδύλια ύψους 200.000 ευρώ από τα οποία δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ, ενώ για το 2019 προβλέπονται κονδύλια ύψους 361.404 ευρώ.

Από την Περιφέρεια Ηπείρου, για την αποπεράτωση του έργου, διατέθηκε την 22/10/2018 ποσό 50.000 ευρώ για την σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και άλλα 50.000 ευρώ για τον δρόμο πρόσβασης και την διαμόρφωση του χώρου. Με πρόσφατες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου τα ποσά αυτά έγιναν 74.400 ευρώ για την διαμόρφωση χώρου και δρόμου και 74.400 ευρώ για την σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης.

Με τους ρυθμούς βέβαια που κινείται η δημοτική αρχή δεν προβλέπω να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το έργο πριν την λήξη της θητείας της.

Το δεύτερο γεφύρι είναι το περίφημο Δημαρχιακό Μέγαρο Μαργαριτίου το οποίο είναι μια πονεμένη ιστορία που διαρκεί πολλά χρόνια.

Η σύμβαση για την κατασκευή του υπογράφηκε από τον τότε δήμαρχο Μαργαριτίου, και νυν δήμαρχο Ηγουμενίτσας, το 2009 και, κατόπιν πολλαπλών και συνεχών παρατάσεων ( 7 τον αριθμό), εδέησε να προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 31/12/2018, ήτοι 10 χρόνια μετά  από την υπογραφή της σύμβασης.

Η προσωρινή μόνο παραλαβή του έργου έγινε, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την 10/12/2018, αλλά, παρ’ όλα αυτά, για το έτος 2019 ο προϋπολογισμός του δήμου προβλέπει κονδύλια ύψους 89.292 ευρώ, τα οποία θα πληρωθούν για την αποπεράτωση του έργου. Ίδωμεν δηλαδή τελικά πότε θα μπορέσει να γίνει τελικά η οριστική παραλαβή του έργου!

Από τα δύο αυτά παραδείγματα μπορούμε να κατανοήσουμε τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η δημοτική αρχή όσον αφορά υποδομές οι οποίες είναι μεγάλης σημασίας για τον δήμο.

Σταύρος Κωστάρας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: