Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


        Image result for ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε

                                             ΨΗΦΙΣΜΑ 3

ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  (26-11-2018)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Η αιγοπροβατοτροφία βρίσκεται στα πρόθυρα ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Δεν είναι μόνο η αλματώδη φορολογική επιβάρυνση από το πρώτο ευρώ και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που εξανεμίζουν  το  αγροτικό εισόδημα, ειδικά της μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης.  Δεν είναι μόνο  η πολιτική της Ε.Ε και το υψηλότατο ενεργειακό κόστος (το υψηλότερο στην Ε.Ε.) που αυξάνουν το κόστος παραγωγής. Δεν είναι μόνο η ανεξέλεγκτη εισαγωγή ζώων που επιτρέπει την εισαγωγή σοβαρότατων ασθενειών και η υποστελέχωση των κρατικών Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, υπεύθυνων ζωτικών ελέγχων τόσο για την υγεία του ζωικού κεφαλαίου όσο και της Δημόσιας Υγείας. Δεν είναι μόνο η ανυπαρξία εντατικών προγραμμάτων γενετικής βελτίωσης των εγχώριων φυλών και η οποιαδήποτε διαχείριση των  βοσκοτόπων  που  θα επέτρεπαν μια τεράστια αύξηση της προστιθέμενης αξία του προϊόντος της αιγοπροβατοτροφίας.

Μέσα σε όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες, έρχεται να  δοθεί ένα τελειωτικό χτύπημα με τις ραγδαίες μειώσεις στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, στις οποίες  προχωρούν οι γαλακτοβιομηχανίες. Μειώσεις που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνδέονται με τις εξελίξεις στο εθνικό στρατηγικό προϊόν που ονομάζεται «Φέτα ΠΟΠ».

Οι χαλαρώσεις στην προστασία που έδινε στην Ελληνική Φέτα ο χαρακτηρισμός ΠΟΠ της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας ( με τη σύμπνοια των ελληνικών κυβερνήσεων), η αύξηση εισαγωγών γάλακτος που παρανόμως καταλήγει σε δήθεν… ΠΟΠ Φέτα (με αποκλειστική ευθύνη του κράτους) και η έλλειψη σεβασμού  του χαρακτηρισμού ΠΟΠ από  μέρος του  εμπορικού δικτύου,  μεταφέρουν μια συντριπτική πίεση  τόσο στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους  όσο και στα πολλά  μικρά τυροκομεία τοπικής  εμβέλειας.

Η Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων των Κλάδων του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Νήσων μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα που ανοίγονται καλεί το μικρομεσαίο αιγοπροβατοτρόφο να μην παραπλανηθεί από τα ημίμετρα της κυβέρνησης που δίνουν παράταση στον αργό ξεκλήρισμά του και να διεκδικήσει  :

1ον Να γίνει πολύ προσεκτικότερος στην υγειονομική και διατροφική διαχείριση της κτηνοτροφικής του μονάδας, ώστε να απομακρύνει τον κίνδυνο ζημιών και επιπλέον οικονομικές «αιμορραγίες» μέσα στις τόσες άλλες.

2ον Να πλαισιώσει τα συλλογικά του όργανα για να ακουστούν πιο δυνατά τα δίκαιά του (τιμές, κόστος, φορολογία) στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε – ΔΝΤ, για τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και να δώσει μια νέα σύγχρονη ρεαλιστική έννοια στην  κατασυκοφαντημένη συνεταιριστική ιδέα (απαιτώντας να ανοίξει ο φάκελος ΔΩΔΩΝΗ), που νομοτελειακά αποτελεί τη μόνη ασπίδα προστασίας της κυρίαρχης στον τόπο μας μικρομεσαίας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Να απαιτήσει επαναφορά της ΔΩΔΩΝΗ σε κρατικοσυνεταιριστική ιδιοκτησία χωρίς καμιά αποζημίωση

3ον  Καλεί σε ενωτική και δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση, για να μη ψηφιστεί η ολέθρια συμφωνία CETA στην Ελληνική Βουλή. Μια συμφωνία την οποία ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις στα Υπουργικά Συμβούλια της Ε.Ε. και στο Ευρωκοινοβούλιο. Η γνήσια φέτα εξορίζεται από την αγορά της Ε.Ε. και προοπτικά από όλη την παγκόσμια αγορά και υποκαθίσταται, λόγω της κερδοσκοπίας, της νοθείας και του αθέμιτου ανταγωνισμού, από λευκά τυριά «τύπου φέτας». Τυριά «μαϊμού φέτα», που παράγονται από αγελαδινό γάλα, ζώων που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές χαμηλής ποιότητας και κόστους, σε βάρος της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων καταναλωτών σ΄ όλο τον κόσμο.

4ον  Να ξεφύγει από την αυταπάτη της  «Διαεπαγγελματικής»  για τη Φέτα.  Είναι αυταπάτη να περιμένει κανείς ότι οι βιομηχανίες θα ελέγξουν οι ίδιες τον εαυτό τους. Καμιά διεπαγγελματική σε όποιο προϊόν υπάρχει δεν έλυσε το ζήτημα των τιμών που το καθορίζεται από τις ίδιες τις βιομηχανίες και το κέρδος τους.

                                ΨΗΦΙΣΜΑ 2

ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  (26-11-2018)

ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων των Κλάδων του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου-Νήσων ζητά από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να στηρίξει το αίτημα των συνδικαλιστικών οργάνων των γεωτεχνικών για την υπογραφή μίας σύμβασης εργασίας για όλους τους γεωτεχνικούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με βάση διαπραγμάτευσης την επιστροφή των δικαιωμάτων προ μνημονίων.

Ταυτόχρονα στηρίζουμε όλο το διεκδικητικό πλαίσιο του «Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου –Λευκάδας» για :

 • Να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί, οι συντάξεις και τα δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ –εργοδοσία.
 • Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Επαναφορά όλων των μισθών στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ (Εθνική Γενική, κλαδικές, επιχειρησιακές) πριν τη μνημονιακή λαίλαπα.
 • Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση.
 • Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Καθολική ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
 • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου με άμεση εφαρμογή του 35ωρου, 7ωρου 5ημερου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ‒ Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
 • Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αδιαπραγμάτευτο.
 • Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζομένους. Κάτω τα χέρια από την απεργία.
 • Κατάργηση όλων των μνημονίων και των 714 εφαρμοστικών νόμων (νόμος Κατρούγκαλου, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κ.λπ).
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες.
 • Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: