Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 11

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο στην αποψινή του συνεδρίαση ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος στα 98.494.929,54 ευρώ. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας κ. Δ. Κλούμπας, ο προϋπολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και το  Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας  ΟΤΑ. Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπάγιας, που ήταν ο εισηγητής εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, τόνισε μεταξύ άλλων πως η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τη μείωση των πόρων παρέχει την ίδια ποιότητα και ποσότητα υπηρεσιών στους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε διεξοδικά σε έργα, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, για να προσθέσει  ότι ο τόπος μας δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν υπάρχει παραγωγικότητα και πυξίδα. Μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Χρειάζεται ένα σωστό παραγωγικό μοντέλο. Να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις υποδομές, να στοιχηθούμε όλοι για την ανάπτυξη του τόπου μας.Σας ευχαριστώ γιατί έμμεσα στηρίξατε την προσπάθεια. Δεν έψαξα για υπεκφυγές  λέγοντας  ότι μας έκοψαν τον προϋπολογισμό κατά 50%. Τόσα μας έδωσαν με τόσα θα πορευτούμε».

Η ανάλυση του προϋπολογισμού 2019

Έσοδα: 82.753.851,21 ευρώ

έξοδα 98.494.929,54 ευρώ (η διαφορά καλύπτεται από ταμειακά διαθέσιμα)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 11

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για διάφορα τρέχοντα θέματα, έγινε στη σημερινή συνεδρίαση από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, μετά από ερωτήσεις που έθεσαν περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε κινήσεις παρασκηνίου που διαπιστώνονται για να τον πλήξουν προσωπικά, είτε με χρήση πλαστών εγγράφων, είτε με ανυπόστατες καταγγελίες στις Εισαγγελικές αρχές και όχι μόνο:

Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις:

  1. Στην υπόθεση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον πλειστηριασμό για τα ακίνητα της πρώην μεταλλοβιομηχανίας SPIDER, καθώς όπως αποδείχτηκε η προσφεύγουσα κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, όπως ανύπαρκτο αποδείχτηκε με βεβαίωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιωαννίνων και το δήθεν διαθέσιμο ακίνητο για χρήση του από την Περιφέρεια ως Εκθεσιακό Κέντρο.
  2. Η δεύτερη περίπτωση αφορά καταγγελία που προκάλεσε εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο των φορολογικών στοιχείων συναλλαγής της Περιφέρειας Ηπείρου με επιχείρηση εστίασης των Ιωαννίνων κατά τα έτη 2011 και 2013, που ουδέποτε υπήρξε. Καταγγελία που κατά τον Περιφερειάρχη μάλλον συνδεόταν με τους δύο γάμους των παιδιών του. «Σε κάθε προεκλογική περίοδο περνάω δια πυρός και σιδήρου. Αλλά πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το ζήτημα των ακινήτων της πρώην SPIDER επανέλαβε πώς η συμμετοχή της Περιφέρειας προκλήθηκε μετά από αίτημα των εργαζομένων, εξήγησε πως δεν συμμετείχε μετά από ενημέρωση που είχε-  την επόμενη της διαβίβασης της απόφασης- από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας για κατάθεση προσφυγής από πολίτη (που όπως προαναφέρθηκε είναι ανύπαρκτη) και η οποία θα διαβιβαζόταν προς έλεγχο στην Επιτροπή του Άρθρου 18, η οποία τελικά μετά την παρέλευση των προθεσμιών για τον πλειστηριασμό δεν τη συζήτησε.  «Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν με τους εργαζόμενους, ούτε και με συνειδήσεις», τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε σειρά παρεμβάσεων που έγιναν για το ζήτημα των μειονεκτικών περιοχών, μεταφέροντας στο Σώμα, την θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι δεν μπορεί να αλλάξει πλέον η μελέτη.

Ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πρόταση που κατέθεσε για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, την οποία για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε αναγκαία προκειμένου να μην επιδεινωθεί το τεράστιο ζήτημα απώλειας κοινοτικών ενισχύσεων για τους αγρότες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 11

Ανοικτή ημερίδα για αθλητές, παιδιά και κοινό με εισηγητές διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου Euro 2004

H Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της διοργανώνει αθλητική ημερίδα με τίτλο ‘’ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ’’ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων την 30η/11/2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00, στην Αίθουσα ‘’Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος’’- Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

Σε αυτή θα συμμετέχουν ως ομιλητές – εισηγητές, ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Euro 2004, οι οποίοι θα αναφερθούν σε θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού.

«Είναι μια ευκαιρία σε όλα τα μέλη των αθλητικών σωματείων της Ηπείρου, στα παιδιά των Ακαδημιών, αλλά και σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού, να γνωρίσουν από κοντά διεθνείς ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, αλλά και να γίνουν αποδέκτες ωφέλιμων μηνυμάτων για την νεολαία μας, η οποία σήμερα έχει την ανάγκη αθλητικών προτύπων, που να την καθοδηγούν σε δραστηριότητες που καλλιεργούν πνεύμα και σώμα», αναφέρει σε χαιρετισμό του- πρόσκληση ο ΑντιπεριφερειάρχηςΝεολαίας και Άθλησης κ. Βασίλειος Γοργόλης, ο οποίος έχει και την ευθύνη διοργάνωσης της ημερίδας.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: