Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Από την Καστοριά ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου: «Νέα σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα – Καστοριά – Πόγραδετς».

Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει το αεροδρόμιο της Καστοριάς με το εσωτερικό της χώρας μας, τα Βαλκάνια τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο τρόπος υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, το οποίο πιστώνεται στην Ολυμπία Τελιγιορίδου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου «LIMNEON».

Έλαβαν μέρος ο Γ.Γ. Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ο Γενικός Δ/ντής του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας Thimjo Paku, εκπρόσωποι του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και των αλβανικών σιδηροδρόμων, καθώς και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Το έργο εντάχθηκε στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Αλβανία προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη βιωσιμότητας και στα Διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών ώστε μετά την ολοκλήρωση της μελέτης να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν έως την ολοκλήρωσή του.

Σε δηλώσεις τους προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Γ.Γ. Μεταφορών Θάνος Βούρδας, η πρώην Γ.Γ. Μεταφορών Πέτη Πέρκου και ο Δ/νων σύμβουλος του ΟΣΕ Πάνος Θεοχάρης αναφέρθηκαν στη σημασία του συγκεκριμένου έργου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα και την Αλβανία και ειδικότερα για τη περιοχή της Καστοριάς όπως ανέφεραν: «Αξιοποιώντας τόσο τον σιδηρόδρομο, το οδικό δίκτυο, το αεροδρόμιο αλλά και όλες τις δυνατότητες που έχει, θα μπορέσει να αποκτήσει έναν ισχυρό ρόλο και προς τα Δυτικά Βαλκάνια τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη».
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: