Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1 του Σταύρου Κωστάρα

Σε αυτόματο πιλότο βρίσκεται ο δήμος μας με την παρούσα δημοτική αρχή να λειτουργεί ως ένας απλός διεκπεραιωτής υποθέσεων χωρίς να λαμβάνει καμία πρωτοβουλία είτε προς την πλευρά της ανάπτυξης είτε προς την πλευρά της ορθής διαχείρισης των πόρων και των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει.

Κανένα αναπτυξιακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν  διεκδικήθηκε και αυτά τα οποία διαφημίζονται  δεν αποτελούν παρά συνεργασίες με δήμους της ευρύτερης περιοχής της Αδριατικής που απλά διαχειρίζονται κάποια χρήματα και δεν αποφέρουν καμία επένδυση στην περιοχή μας. Καταλήγουν δε σε τραπεζώματα, ανταλλαγές επισκέψεων και ωραίες φωτογραφίες για τα Μ.Μ.Ε.

Η δημοτική αρχή αναλίσκεται σε πολιτικές – πελατειακές χάρες προς ορισμένους, οι οποίες εντείνονται προεκλογικά, και σε συνεχείς αναθέσεις έργων και εργασιών οι οποίες απλώς εξυπηρετούν την προσωπική πελατεία κάθε αιρετού. Γίνονται δε χωρίς κανέναν έλεγχο και τα χρήματα που διατίθενται απλά αναλώνονται σε επουσιώδεις δράσεις και, κυρίως, εντελώς ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα μέτρο στις δαπάνες που πραγματοποιούνται.

Οι  καιροί είναι δύσκολοι για τους δημότες και πολλοί εξ αυτών με δυσκολία αντιπαρέρχονται στα έξοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η δημοτική αρχή οφείλει να ταυτιστεί με τους δημότες και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τις δαπάνες στις οποίες αυτοί υποβάλλονται έτσι ώστε να μειώσει το κόστος ζωής.

Κύριοι της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι ο ρόλος σας απλά να ξοδεύετε τα χρήματα των δημοτών σε εκατοντάδες αναθέσεις, χωρίς ορθή διαχείριση, μόνο και μόνο για να χρηματοδοτούνται κάποιες γιορτές και τελετές και χωρίς να έχει γίνει ούτε μια μελέτη η οποία θα διαμορφώσει συνθήκες για διεκδίκηση χρηματοδότησης και συνεπώς ανάπτυξης της περιοχής.

Η υπογραφή σε κάθε ένταλμα και σε κάθε τιμολόγιο το οποίο σας προσκομίζουν δεν είναι ο ρόλος σας. Οι αποφάσεις σας θα έπρεπε να λαμβάνονται με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των αιρετών. Αν μπορείτε φυσικά να λάβετε τέτοιες αποφάσεις και αν σας επιτρέπουν οι συσχετισμοί και οι προσωπικές πολιτικές να υπερβείτε την πελατειακή πολιτική θέτοντας στόχους οι οποίοι θα έχουν ως αποτέλεσμα το γενικότερο συμφέρον και όχι τα επιμέρους συμφέροντα ορισμένων.

Τα έσοδα του δήμου μας είναι μεν πολλά αλλά οι δημότες μας δεν πληρώνουν για να διατίθενται εκ μέρους σας σε τόκους οφειλών, σε υπερημερίες και σε αποζημιώσεις δικαστικών αποφάσεων για τις οποίες έχετε ευθύνη να ασκείτε κάθε ένδικο μέσο για να αποτρέψετε. Δεν κληθήκατε να διαχειριστείτε τα χρήματα των δημοτών κατά το δοκούν αλλά για την εξυπηρέτηση των δημοτών και την ορθή λειτουργία του δήμου.

Αναρτήθηκε από Stavros Kostaras 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: