Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1του Σταύρου Κωστάρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμος Φιλιατών όσον αφορά το  υπέρογκο χρέος των 614.407,03 ευρώ το οποίο καταλόγισε η ΔΕΥΑΗ σε βάρος του.

Με την απόφαση του με αριθμό 177/2018 (ΑΔΑ: 6ΓΕΦΩΗΦ-ΟΣΗ) ο Δήμος αυτός προέβη στην διαγραφή του ποσού των 118.153,82 ευρώ από υφιστάμενα χρέη προς την ΔΕΥΑΗ που αφορούν κατανάλωση νερού ετών 2010 (46.022,08 ευρώ) και 2011 (72.131,74 ευρώ), με την αιτιολογία ότι παρήλθε πενταετία από την προθεσμία κατά την οποία η ΔΕΥΑΗ θα έπρεπε να αξιώσει την καταβολή των ποσών αυτών.

Και βεβαίως προκύπτουν νέα ερωτήματα! Βεβαίωσε η ΔΕΥΑΗ τις οφειλές ύψους 614.407,03€ του δήμου Φιλιατών στην Δ.Ο.Υ, όπως το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε με την απόφαση Νο 42 της 4-4-2016? Προέβη σε όλες εκείνες τις άλλες ενέργειες (προσφυγή σε δικαστήρια π.χ) που απαιτούνται για να εισπράξει το αναλογούν στις οφειλές ποσό? Ισχύουν οι παραγραφές των οφειλών όπως αυτές έγιναν με την απόφαση του δήμου Φιλιατών?

Γιατί ο, αποφασίζω και διατάσω, γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ πρότεινε την μονομερή τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης με τον δήμο Φιλιατών και τελικά την αύξηση της τιμής του νερού, όσον αφορά την κεντρική παροχή του Δήμου Φιλιατών, με αποτέλεσμα τα 0,36 ευρώ ανά κυβικό μέχρι το 2008 να γίνουν 0,50 ευρώ για τα έτη 2009 και 2010 και στη συνέχεια  0,60 ευρώ μέχρι σήμερα? Δικαιολογούνται οι αυξήσεις αυτές για απλή σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο χωρίς καμία άλλη δαπάνη εκ μέρους της ΔΕΥΑΗ όσον αφορά συντήρηση εσωτερικών δικτύων και μισθούς προσωπικού?

Και πλέον του παραπάνω σοβαρότατου θέματος, γιατί, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες εσόδων της επιχείρησης από κλοπές νερού, τα χρήματα που εισπράττει η ΔΕΥΑΗ για συντήρηση υδρομετρητών ύψους 186.000 ευρώ, μόνο για το 2108, δεν κατευθύνονται στον σκοπό αυτό αλλά ξοδεύονται σε άλλους σκοπούς?  Στον προϋπολογισμό του 2018 (ΑΔΑ: ΨΒ3ΑΟΡ8Μ-Τ6Τ) προβλέπονται έσοδα συντήρησης υδρομετρητών ύψους 186.000 ευρώ (με ΦΠΑ) ενώ η ΔΕΥΑΗ δαπανά (εξ όσων φαίνεται στον προϋπολογισμό) μόνο 62,000 ευρώ (με ΦΠΑ)! Τα υπόλοιπα που πάνε?

Γιατί ο νυν καλοπληρωμένος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, αλλά και οι προηγούμενοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, άγονται και φέρονται χωρίς να λαμβάνουν καμία πρωτοβουλία επίλυσης σοβαρών ζητημάτων, εισπράττοντας όμως, όπως π.χ ο νυν πρόεδρος, μόνο παχυλούς μισθούς και διπλομισθίες?

Γιατί ότι γουστάρουμε κάνουμε μάλλον τελικά βρε αδερφέ! Άλλωστε ποιος θα μας ελέγξει? Η δημοτική αρχή, η οποία έχει και την δικαιοδοσία έγκρισης των αποφάσεων, και που ότι της σερβίρουν το ψηφίζει χωρίς κανέναν έλεγχο?

Οι πολίτες που πληρώνουν πρέπει να γνωρίζουν και οι διοικούντες την δημοτική αυτή επιχείρηση οφείλουν να τους ενημερώσουν.

Σχετικά δημοσιεύματα παρακάτω!

Δικαστές και Δικηγόροι (ΔΕΥΑΗ και Δήμος Φιλιατών)

https://stavroskostaras.blogspot.com/2018/08/blog-post_6.html

Ποιος πληρώνει σ’ αυτόν τον τόπο!

https://stavroskostaras.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: