Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


απο ανάρτηση του Μιχάλη Πασιάκου

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες
Πριν από πολλά χρόνια, βρήκα ένα πολύτιμο λεύκωμα φωτογραφιών του μακρινού 1895 με αρκετές φωτογραφίες από την περιοχή μας. Το πλήρωσα ακριβά, γιατί οι παλιές φωτογραφίες κοστίζουν. Όπως όμως τις χάρηκα εγώ, θέλησα να τις χαρούνε κι οι άλλοι, γι αυτό με βιβλία, εκθέσεις και αναρτήσεις, φρόντισα να κοινοποιήσω όλον αυτόν τον πλούτο που φτάνει στα χέρια μου.
Μετά, αυτές οι φωτογραφίες πέταξαν σαν τα άγρια πουλιά. Ο καθένας τις έπαιρνε και τις έκανε κυριολεκτικά ότι ήθελε! Καμιά αναφορά στην πηγή, λες κι οι φωτογραφίες φύτρωσαν μοναχές τους σε κάποια πλαγιά.
Δεν είναι εκεί το πρόβλημα όμως αλλά στην επιπόλαια προσπάθεια να καταστραφεί η έρευνα γύρω από την φωτογραφία. Ενώ κυκλοφόρησε το λεύκωμα για τον Φρεντερίκ Μπουασονά, πάμπολλες φορές βλέπω αναρτήσεις με φωτογραφίες του που γράφουν άλλες χρονολογίες. Γιατί; Δεν τους κάνει το 1913; Έχουν άλλα στοιχεία;
Τώρα προέκυψε ολόκληρο ζήτημα με τις φωτογραφίες του 1895. Καλώς ή κακώς, μόνο εγώ έχω τα πρωτότυπα!!! Δεν με πειράζει να τις ανεβάζουν χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή. Συνήθισα.
Με πειράζει η καταστροφή της έρευνας! Είναι φωτογραφίες ανεκτίμητες και θα πρέπει να τις σέβονται περισσότερο.
Αυτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: