Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡ του Σταύρου Κωστάρα

Σε 614.407,03 ευρώ «βεβαίωσε» με απόφασή της η ΔΕΥΑΗ τις οφειλές του Δήμου Φιλιατών προς αυτήν.

Δύο δικηγόροι χρειάστηκαν για να «διαμορφώσουν» τελικά τα οφειλόμενα ποσά του Δήμου Φιλιατών προς την ΔΕΥΑΗ τα οποία ανατρέχουν σε περιόδους από το 1996 έως και το 2017.

Έτσι τελικά ο Δήμος Φιλιατών καλείται, σύμφωνα με την «νόμιμη» απόφαση της ΔΕΥΑΗ, να πληρώσει για τον συνοικισμό Τσαγκέικα της Τ.Κ Τρικορύφου για το χρονικό διάστημα από 1996 έως 2017 το ποσό των 101.588,90 ευρώ ενώ το αρχικό ποσό χρέωσης μόνο μέχρι τον Μάρτη του 2011 (γιατί μετά τον μήνα αυτόν δεν υπάρχουν μετρήσεις) .ήταν 707.865,29 ευρώ, Κουβαρντάς στην περίπτωση αυτή η ΔΕΥΑΗ αφού «έκοψε» ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οφειλής (ως όφειλε βέβαια να κάνει).

Υπάρχει όμως και το κομμάτι της υδροδότησης των Τ.Κ Ραγίου και Κεστρίνης. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΥΑΗ δεν απεδείχθη αρκούντως γαλαντόμος και ζητάει από τον Δήμο Φιλιατών να της καταβάλει το ποσό των 512.838,13 ευρώ για οφειλές από το 2009 και έκτοτε.

Συνολικά δηλαδή τα χρέη του Δήμου Φιλιατών προς της ΔΕΥΑΗ ανέρχονται στο ποσό των 614.407,03 ευρώ! Όταν υπάρχουν τέτοιες οφειλές δεν θα πρέπει να παραξενεύεται κανείς που η ΔΕΥΑΗ βρίσκει άλλους τρόπους και κάνει παράνομες χρεώσεις για να καλύπτει τα κενά της!

Εκλογές έρχονται κύριοι της ΔΕΥΑΗ. Είναι και το πολιτικό κόστος στη μέση! Τι θέλετε δηλαδή? Να αυξήσει τώρα ο Δήμος Φιλιατών τα τέλη ύδρευσης 300% για να σας πληρώσει τέτοιους λογαριασμούς? Συμβιβαστείτε στο κάτω κάτω, ωσάν ομόσταβλοι που είστε, και βρείτε τα κάπου στη μέση! Διαφορετικά σας βλέπω να καταλήγετε στα δικαστήρια!

Και πλέον αυτών θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».!

Που να βρει ο Δήμος Φιλιατών 614.407 ευρώ για να πληρώσει σε σας όταν ήδη οφείλει 360.000 ευρώ σε εργολάβους για δικαστικές αποφάσεις της «μαύρης» περιόδου πριν το 2010, ΦΠΑ 228.000 ευρώ για την Δημοτική Επιχείρηση της «αμαρτωλής» περιόδου 2000-2007, 54.000 ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου για αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντα χρήματα και ένας θεός ξέρει πόσα για οφειλές στο ΙΚΑ. Χώρια που πληρώνει με ρύθμιση 550.000 ευρώ περίπου για χρέη προς την ΔΕΗ. Χώρια τις δόσεις για τα δάνεια ύψους 750.000 ευρώ του πρώην Δήμου Σαγιάδας που πληρώνει κάθε μήνα.

Υ.Γ 1. Πέραν των ανωτέρω θα πρέπει να τονίσω ότι οι δικηγόροι που γνωμοδότησαν για να ληφθεί αυτή η απόφαση πιθανώς εξαπατήθηκαν από τα στοιχεία που τους παρείχε η ΔΕΥΑΗ με αποτέλεσμα να γνωμοδοτήσουν λανθασμένα. Ουδέποτε υπήρξε σιωπηρή ή άλλη συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων μερών για την αύξηση της τιμής στο ποσό των 0,60 ευρώ ανά κυβικό όσον αφορά την παροχή στις Τ.Κ Κεστρίνης και Ραγίου, με αποτέλεσμα να προκύπτει η οφειλή των 512.838,13 ευρώ . Για το γεγονός της μονομερούς τροποποίησης της σύμβασης και αύξησης της τιμής του νερού (0,36 ευρώ ανά κυβικό μέχρι το 2008) εκ μέρους της ΔΕΥΑΗ αρχικά στα 0,50 ευρώ ανά κυβικό (έτη 2009 και 2010) και στη συνέχεια στα 0,60 ευρώ (από το 2011), έγιναν επίσημες συσκέψεις στις οποίες αμφισβητήθηκε το νόμιμο της μονομερούς τροποποίησης της χρέωσης, αλλά δεν υπήρξε καταληκτική συμφωνία και ως εκ τούτου παρέμειναν ανεξόφλητα τα τιμολόγια. Στο τελευταίο δε τιμολόγιο που εξοφλήθηκε από τον πρώην Δήμο Σαγιάδας η τιμή του νερού ήταν 0,36 ευρώ ανά κυβικό.

Θεωρώ δε απίθανο να μπορέσει σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΗ να αιτιολογήσει την μονομερή αύξηση του τιμολογίου ΟΤΑ κατά 70% μέσα σε 3 μόλις έτη χωρίς να έχει καμία ευθύνη συντήρησης του εσωτερικού δικτύου των κοινοτήτων. Αλλά όταν ευλογείς τα γένια σου ότι θέλεις αποφασίζεις..

Υ.Γ 2 Οι γνωμοδοτήσεις ως γνωστόν δίνονται ανάλογα με τα στοιχεία που παρέχει ο αιτούμενος την γνωμοδότηση. Παλιό αλλά διαχρονικό!!!!

Υ.Γ 3 Απορία καταναλωτή! Η βεβαίωση της οφειλής του ποσού των 614.407,03 ευρώ στην ΔΟΥ Ηγουμενίτσας σε βάρος του Δήμου Φιλιατών, όπως προβλέπει η τελευταία παράγραφος της απόφασης 37/2018, έγινε από την ΔΕΥΑΗ???

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: