Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Το Σούλι «βλέπει» Εγνατία… αλλά κάποιοι ξεχνούν εύκολα τελευταία!

Δημοπρατήθηκε, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου το έργο του οδικού άξονα από την Αγία Κυριακή (Πόποβο) μέχρι τους Κουκλιούς Σουλίου.

Επειδή κάποιοι ξεχνούν εύκολα τελευταία … θυμίζω ότι η κατασκευή του «βόρειου άξονα» Αγία Κυριακή – Κουκλιοί Σουλίου, που θα συνέδεε τον ιστορικό χώρο του Σουλίου με την Εγνατία Οδό, ήταν το πρώτο έργο της Θεσπρωτίας που εντάχθηκε το 2007 στο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου», με προϋπολογισμό 3.350.000 ευρώ.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2008, και το 2009 ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε πάλι μέσω του «Πίνδος» κατά 920.000 ευρώ, λόγω ανάγκης εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών.

Η ολοκλήρωση και η αποκατάσταση (έκτοτε έχουν γίνει καταστροφές) αυτού του οδικού άξονα, είναι το αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Πρόγραμμα Πίνδος (2005-2009) με εθνικούς πόρους, ήταν μια σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, που άφησε τα «αποτυπώματά» του στη Θεσπρωτία.

Φωτογραφία του Αντώνης Μπέζας.
Φωτογραφία του Αντώνης Μπέζας.Φωτογραφία του Αντώνης Μπέζας.
Να προσθέσω οτι μόνο στη ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ δεν συνδέουν την ΕΓΝΑΤΙΑ με το γειτονικό κράτος.. το οποίο συνδέεται με την Εγνατία στη… Σιάτιστα! Κι ακόμη η Ιόνια οδός συνδέεται με τα Τζουμέρκα ενώ εμείς εδώ οι Ιόνιοι..την βλέπουμε με το μακαρόνι!
14a0c821f3a4a45e5c5ef32913536b28_L
κι όσο για το Δήμο Φιλιατών στο χάρτη φαντάζει… κομμάτι της Αλβανίας!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: