Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Τι λέει το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών

Μίντζας ΠΤου Πέτρου Μίντζα

Επειδή το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή Φιλιατών και οι παρατρεχάμενοί της, οι οποίοι έδιναν γη και ύδωρ στον πρ. Δήμαρχο Μ. Ντουμάζιο-ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί για δύο κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις-, το’ βαλαν να μας τρελάνουν με τους γελοίους ισχυρισμούς τους, ότι δήθεν δεν υπάρχει ταμειακό-οικονομικό έλλειμμα στο Δήμου Φιλιατών.

Επειδή οι πολίτες πείθονται μόνο από τα πορίσματα-εκθέσεις των αρμοδίων θεσμοθετημένων ελεγκτικών οργάνων της πολιτείας και όχι από τους πολιτικούς,των οποίων η αξιοπιστία βρίσκεται στο ναδίρ.

Για τον λόγο αυτόν θα παραθέσω τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που άντλησα από τις εκθέσεις των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,

οι οποίες αποκαλύπτουν ότι κατά τον οικονομικό έλεγχο που διενήργησαν οι Επιθεωρητές το 2011στο Δήμο Φιλιατών, διαπίστωσαν την πλούσια σε κακοδιαχείριση και σπατάλες αμαρτωλή πενταετία 2005-2010.

Συγκεκριμένα, οι Ορκωτοί Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που διενήργησαν τον οικονομικό έλεγχο, αποκάλυψαν ότι το συνολικό ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Φιλιατών ανέρχεται στα 4.628.195,52 ευρώ και αφορά κυρίως την περίοδο 2005-2010.

Δεν είναι λίγοι οι Φιλιαταίοι που εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το έλλειμμα να φτάνει στα 7 εκ. ευρώ, αφού το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ αναφέρεται μόνο στο λογιστικό έλλειμμα. Δηλαδή οι Επιθεωρητές κατέγραψαν μόνο τα ποσά για τα οποία δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι Επιθεωρητές μετά τον έλεγχο αποκάλυψαν ότι την περίοδο 2008 -2009-2010, δημιουργήθηκε μαύρη τρύπα που έφτανε στο 1,6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν καταλογιστεί στον Δήμαρχο εκείνης της περιόδου Μ. Ντουμάζιο, σε δύο αντιδημάρχους (οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή) και στην υπεύθυνη της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου.

Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα των Επιθεωρητών, το ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Φιλιατών οφείλεται κυρίως σε αναλήψεις που  έγιναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και σε επιταγές που εκδόθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της χώρας και εισπράχθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα χρηματικά εντάλματα.

Ένα ποσό της τάξης των οκτακοσίων εξήντα χιλιάδων (860.000) ευρώ οφείλεται σε εισπράξεις που έγιναν στο ταμείο ύδρευσης, αλλά ουδέποτε αποδόθηκαν στον Δήμο.

Για τα υπόλοιπα τρία εκατομμύρια που κατέγραψαν ως ταμειακό έλλειμμα οι Ορκωτοί Ελεγκτές, δυστυχώς δεν έχουν καταλογιστεί ακόμη ευθύνες, παρότι πέρασαν 7 χρόνια και παρά το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, κατέθεσε πριν 6 χρόνια (Μάρτιος του 2012) μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Διερωτώμαι κι εγώ όπως χιλιάδες πολίτες, γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ώστε να καταλογιστούνευθύνες και για αυτό το τεράστιο ταμειακό έλλειμμα των τριών εκατομμυρίων ευρώ;

Γιατί άραγε δεν διενεργήθηκεακόμη ο διαχειριστικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δαπάνες για τις οποίες υπάρχουν αποδείξεις, ήταν για υπαρκτές δραστηριότητες ή εικονικές;

Γιατί εφόσον ο Δήμος δεν είχε εγκεκριμένους ισολογισμούς ελάμβανε τις κρατικές επιχορηγήσεις;

Ποιοι πολιτικοί του παρείχαν πολιτική κάλυψη;

Μήπως πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα εκείνης της περιόδου;

Θέλω να ελπίζω κι εγώ όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Συνδημοτών, ότι κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτοί που έβαλαν πλάτη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,για να γίνει το μεγάλο πάρτι στον πονεμένο Δήμο Φιλιατών!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: