Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Αποτέλεσμα εικόνας για εξαρση εγκληματικοτητας

Σήμερα το πρωί 18.3.2018 σκότωσαν ένα παιδί με μαχαίρωμα στην κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου, προχθές το βράδυ λήστεψαν δύο οικογένειές στη Πεύκη. Πέντε μέρες πριν, στις 13/2.2018, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ανακοινώσει ότι θα διαθέσει 150 αστυνομικούς για την αστυνόμευση της Αθήνας. Ούτε τους πολίτες της Αθήνας θα προστατευόσουν αυτοί οι 150 αστυνομικοί, που είναι σταγόνα στον ωκεανό του εγκλήματος, το οποίο έχει κατακυριεύσει τη Χώρα, ούτε τους κατοίκους της Πεύκης , για να μην αναφερθούμε στους Ακρίτες των συνόρων, που ληστεύονται και σκοτώνονται για λίγα ευρώ, από τους εγκληματίες που εκδράμουν τη νύχτα όχι ένα και δύο χιλιόμετρα από τα σύνορο, αλλά δεκάδες χιλιόμετρα εποχούμενοι αυτοκινήτων.  Αυτούς δεν θα τους εξασφαλίσουν οι πεζοπόροι του κ. Τόσκα στην Αθήνα.

Και 100.000 αστυνομικούς να διαθέσει ο κ. Τόσκας δεν πρόκειται να περιορίσει την τεράστια παρανομία και εγκληματικότητα, που είναι απλωμένη σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλο μέρος της οποίας είναι εισαγόμενο, χωρίς να παραβλέπεται και η απαράδεκτη ανοχή, την οποία έχουν επιδείξει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, που εν μέρει οφείλεται και στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., περί ανθρωπιστικών δικαιωμάτων.

Είναι όμως άλλη η αντιμετώπιση του εγκλήματος σε μια χώρα που αυτό είναι περιορισμένο και άλλο σε μια χώρα, σαν την  Ελλάδα, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Έγκλημα που επιτείνεται από το πολιτιστικό επίπεδο, τα ήθη και τα έθιμα  των χωρών από τους οποίες προέρχονται  οι 2.000.000 λαθρομετανάστες στη Ελλάδα, στις οποίες τα έγκλημα τιμωρείται με αυστηρότατες ποινές, στην οποία περιλαμβάνεται και η θανατική καταδίκη και με δίκες και Δικαιοσύνη που δεν παρέχει τις ασφαλιστικές δικλίδες της Δυτικής Δικαιοσύνης. Γεγονός που μεγιστοποιεί την ροπή προς το έγκλημα όλων αυτών των ατόμων.  

Τρανταχτό παράδειγμα η σύλληψη των Κινέζων, που είχαν νοικιάσει τρείς Βίλες στο ΒΟΥΤΖΑ και τις χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια τεραστίων ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ, προκειμένου να αποφύγουν την ποινή του ΘΑΝΑΤΟΥ, η οποία επιβάλλεται στην ΚΙΝΑ για αυτό το εγκλημα και φυσικά με συνοπτικές διαδικασίες ! Είναι η συνέπεια της επιδίωξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να αποφεύγει υποκριτικά την αλήθεια, αλλά για να μην τον αδικήσουμε, κιόλας, δεν το βοηθάει ούτε η εκπαίδευσή του, που είναι στρατιωτική, αφού η αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν επιτυγχάνεται με στρατιωτικά μέτρα, ούτε  η μικρή ενασχόληση του με την πολιτική του επιτρέπει να έχει αναπτύξει τα στοιχεία εκείνα, που διαθέτει ένας έμπειρος πολιτικός, από την καθημερινή και μακροχρόνια ενασχόληση του με τα κοινωνικά φαινόμενα και προβλήματα, έτσι ώστε να του παρέχεται η δυνατότητα να εισηγείται  τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, που ταλαιπωρεί και καταδυναστεύει την Ελληνική κοινωνία.

Για αυτό και τον βλέπουμε, να λαμβάνει αυτάρεσκα στρατοκρατικά μέτρα, τα οποία ούτε κατ΄ ελάχιστον, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έγκλημα που έχει κατακλύσει τη Χώρα.  Και κατά τούτο ο διορισμός του σε αυτή τη θέση αποτελεί μέγα λάθος του πρωθυπουργού, και των περί αυτού, όσο και αν θέλει να υποκρίνεται αυστηρότητα στη λειτουργία της Δημοσίας Τάξεως και της Ασφάλειας των Πολιτών, προβάλλοντας ένα στρατοκρατικό πρόσωπο στο υπουργείο,προκειμένου να παραμένουν  ανενόχλητοι οι  αριστεριστές της νεολαίας του και όχι μόνο, καθώς  και οι μπαχαλάκηδες της αναρχίας. Προθέσεις τις οποίες θα τις ανέχονταν ό Λαός, που άλλωστε δεν κρύβονται, αρκεί να είχε περισταλεί , έστω και κατά μέρος, η εγκληματικότητα στη Χώρα.

Οπωσδήποτε δεν περιποιεί τιμή στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα, παραμένουσα στις παλιές αντιπολιτευτικές τακτικές, δηλαδή στη καταγγελία, αντί της χρησιμοποίηση συγχρόνων μεθόδων, όπως είναι  οι Δημοσκοπήσεις για το κατά πόσο αισθάνονται οι Έλληνες ασφαλείς ;  Δημοσκόπηση, που θα ανάγκαζε το κ. Πρωθυπουργό, να βγει από την υποκρισία του και να λάβει κάποια μέτρα, αλλά να επιβαρυνθεί και με αυτό το τεράστιο πολιτικό κόστος.

Η συνήθης δικαιολογία περί συσσωρεύσεις πολιτικού κόστους, από αυτή την βλαβερή στάση της,  δεν βρίσκει σύμφωνη την κοινωνία και πολύ περισσότερο την συντηρητικιά παράταξη, όπως και κάθε εχέφρονα δημοκρατικό πολίτη, την στιγμή που δολοφονούνται, ληστεύονται, βιάζονται οι πολίτες και παρακολουθούν την αθρόα κύλιση της νεολαίας τους στην  φρίκη των ναρκωτικών.

Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αυστηροποίηση των ποινών, η θανατική ποινή για φόνους, ληστείες βιασμούς, εμπορία ναρκωτικών, απαγωγές, καθώς και η θανατική ποινή στις περιπτώσεις πυροβολισμού κατά αστυνομικών και η άμεση εκτέλεση όσων έχουν  σκοτώσει ή έχουν τραυματίσει  Αστυνομικούς.  Όλα τα ανωτέρω εγκλήματα πρέπει να εκδικάζονται σε έναν και τελευταίο βαθμό, εντός εξαμήνου από της τελέσεως τους,  από Μεικτά Κακουργιοδικεία, στα οποία στη θέση των πολιτών θα ευρίσκονται σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών κάθε βαθμίδας.

Ελάχιστη υποχώρηση στα ανωτέρω μέτρα, που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία, είναι η αντικατάσταση των ανωτέρω ποινών, με εκείνες που υφίστανται στις χώρες προελεύσεως του κάθε εγκληματία λαθρομετανάστη.

Για τους ημεδαπούς θα μπορούσε να γίνει δεκτή, δοκιμαστικά, η επιβολή των ποινών που υφίσταντο πριν από το 1980 ν, με εξαίρεση του οργανωμένου εγκλήματος, της συστάσεως  συμμοριών, με εξαίρεση τη θανατική ποινή για φόνους σε περίπτωση ληστειών, πυροβολισμούς κατά αστυνομικών και εμπορίας ναρκωτικών.

Αθήνα 20.3.2018

Δημήτριος Κοτσώνης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: