Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στα 20 μέτρα ανήλθαν τα νερά του Καλαμά υπέρ την στάθμην των!

Γράψαμε στο άλλο φύλλο ότι τα νερά του Καλαμά ανήλθαν 10 μέτρα υπέρ την στάθμην των. Κι όμως, όπως εξηκριβώσαμεν εγκύρως, ανήλθον 20 μέτρα καλύψαντα μέχρι των παραθύρων το καφενείο που είναι στους πρόποδας του λόφου της Βάρφανης κάτω από τα σπίτια του Ατέμ Κλέφτη.

Κι είναι γεγονός αδιάψευστον ότι κανείς γέρων δεν ενθυμείται τέτοια ανύψωσι των νερών του Καλαμά. Και δεν είναι ολίγοι εκείνοι και μεταξύ αυτών δεν είναι μόνον τα αφελή γραΐδια, αλλά και θετικοί και ψύχραιμοι αρσενικοί άνθρωποι, που επίστευσαν στα σωστά τους, ότι ήλθε το τέλος του κόσμου διά του κατακλυσμού. Και δεν είχαν άδικον αφού τόσον πλήθαινε η αμαρτία σήμερα εις τον κόσμον!

Βλάχος που πήγε εις το πορθμείον με το συνεργείον του, πράγμα που ωμολόγησεν εις το γραφείον μας καθώς μας ετίμησε διά της επισκέψεώς του, μας είπε ότι σιδερένιος πορθμεύς κ. Βασίλειος Τσάμης δεν εκοιμήθη επί 4 μερόνυχτα. Και όχι γιατί το ποτάμι που έφθασε έως το παράπηγμά του και του χάλασε το κρεβάτι, αλλά γιατί δεν τον άφηνε η προσπάθεια να σώσει το πορθμείο, κινδυνεύσας πολλές φορές πάρα πολύ. Περίσσευε μπορούμε να πούμε από την εκτέλεσιν του καθήκοντος εις την υπέρβασιν της… αυτοθυμίας!

η φωτό «η Λούντρα της Βρυσέλλας¨είναι απο το αρχείο του Μιχ. ΠασιάκουΑποτέλεσμα εικόνας για καλαμας λουντρα

Τέτοιοι υπάλληλοι τιμούν το έθνος και ευτυχές το έθνος εκείνο που υπηρετείται από ανθρώπους που την περιουσίαν του κατ’ αυτόν τον τρόπον.

Τον συγχαίρουμε εκ μέρους του τόπου.

Comments on: "Καλαμάς και πλημμύρα το 1937" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: