Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Αποτέλεσμα εικόνας για Παρακολούθησης του INTERREG «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020»

 Στο Taranto Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του INTERREG «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020»

Πραγματοποιήθηκαν στο Taranto της Ιταλίας, μεταξύ 6 & 9 Νοεμβρίου οι εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης (Joint Monitoring Committee) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020».

Σκοπός της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, ήταν η απόφαση για την ένταξη έργων στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του Προγράμματος καθώς και οι προδιαγραφές της πρόσκλησης για τα στρατηγικά έργα του Προγράμματος.

Το σύνολο των προτάσεων που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης είναι 41.

Ακολούθως παρατίθενται συνοπτικά στοιχεία για κάθε μία από τις εγκριθείσες προτάσεις στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου:

 1ο ΕΡΓΟ:

Τίτλος: MeDInno: Joint development of innovative processes and products based on local dairy and meat tradition pertaining to ruminant farming and relevant agri-food sectors

Αντικείμενο που αφορά τον «επικεφαλής» εταίρο Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάπτυξη, προώθηση και branding νέων προϊόντων (τυρί και κρέας) που αφορούν τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, με την παράλληλη διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και την προσαρμογή τους σε διεθνή πρότυπα. Συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου.

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Ηπείρου: 323.500 €. Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου:  Μάρτιος 2020

2ο ΕΡΓΟ:

Τίτλος: ERMIS: Earthquake disasters management integrated system

Αντικείμενο που αφορά τον «επικεφαλής» εταίρο Περιφέρεια Ηπείρου: Μελέτη επιπτώσεων σε ειδικού ενδιαφέροντος κατασκευές από τους σεισμούς των προηγούμενων ετών και επικαιροποίηση του νεοτεκτονικού χάρτη περιοχής. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν δύο (2) ομάδες άμεσης ετοιμότητας (μια ελληνική και μία ιταλική), οι οποίες θα επιχειρούν σε περιπτώσεις σεισμών και θα εκτελούν κοινές ασκήσεις με σκοπό τη μεταφορά της τεχνογνωσίας. Τέλος, θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού διάσωσης. Συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), εποπτευόμενο από το ΥΠΕΧΩΔΕ

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Ηπείρου: 430.000 €. Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου:  Μάρτιος 2020

 3ο ΕΡΓΟ:

Τίτλος: ΙΡ2ΜΑ: Large Scale Precision Irrigation Tools for Sustainable Water Management, Landscape Preservation and Improved Agricultural Results

Αντικείμενο που αφορά τον εταίρο Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης των αρδεύσεων με βάση τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις καλλιεργειών και την εξέλιξη των μετεωρολογικών συνθηκών, με στόχο την εξοικονόμηση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος στους κάμπους της Άρτας, Κόνιτσας, Ιωαννίνων, Κεστρίνης, Μεσοποτάμου και Πρέβεζας. Συνεργασία με ΤΕΙ Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας, Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής.

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Ηπείρου: 253.000 €. Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου:  Μάρτιος 2020

4ο ΕΡΓΟ:

Τίτλος: CIAK: Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema

Αντικείμενο που αφορά τον εταίρο Περιφέρεια Ηπείρου:  Δημιουργία όλων των προϋποθέσεων και ανάπτυξη ενός φορέα (Filmoffice) για την παραγωγή κινηματογραφικών προϊόντων στην περιοχή της Ηπείρου. Ένταξη της πόλης των Ιωαννίνων σε διασυνοριακό δίκτυο festival κινηματογράφου. Συνεργασία με το ίδρυμα «Apulia Film Commission”.

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Ηπείρου: 120.000 €. Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου: Μάρτιος 2020

5ο ΕΡΓΟ:

Τίτλος: Palimpsest: Post Alphabetical Interactive Museum using Participatory, Space-Embedded, Story-Telling

Αντικείμενο που αφορά τον εταίρο Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάπτυξη πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας για την παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην πόλη των Ιωαννίνων σε συνδυασμό με την υλοποίηση καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης.

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Ηπείρου: 180.000 €. Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου:  Μάρτιος 2020

Την Περιφέρεια Ηπείρου, στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, εκπροσώπησε η Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων,  αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κα Τατιάνα Καλογιάννη.

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: