Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


(απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ του 1934)

-Τα Ραγιώτικα σταφύλια έχουν μεγάλη πέραση στην αγορά Φιλιατών, γι΄αυτό κι Ραγιώτες, αλλά και οι Καστριώτες, Σουβλιασιώτες και άλλα χωριά θέλουν να περάσει ο δρόμος Φιλιατών- Ηγουμενίτσας από τη Μιχάλιαρη και όχι από το ¨Πουσι Χατζή¨. Τα Ραγιώτικα σταφύλια δεν έχουν πέραση στην Ηγουμενίτσα, που προτιμούν τα ξυνοστάφυλα από τα νησιά.

-Μέγας ανεμοστρόβιλος με ραγδαίες βροχές έπληξε την Τετάρτη 24/10/34 την περιοχή μας προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και δένδρα. Επίσης ζημιές έπαθε ο νεοδιανοιγμένος δρόμος Φιλιατών- Σαγιάδας. Το ορμητικά νερά των χειμάρρων παρέσυραν τον αγωγιάτη των εμπόρων Τσότση και Μπολόφη και μεν ο άνθρωπος σώθηκε αλλά οι δυο τενεκέδες ούζου πότισαν την πεδιάδα της Σκέφαρης.

-Ο συμπολίτης Μουσά Χαλούνης πήγε στις 26 Οκτώβρη για κυνήγι λαγού στο λόγγο του Μιχ. Μπέμπη, προς του Τάκα. Ο Σουκιουρής Φερήκ Μπέϊκου αγωγιάτης Φιλιατιώτης κι αυτός, με ένα καπίστρι στο ζωνάρι και συκομάνουρο στην τσέπη του βγαίνει μπροστά. Μπάμ στο στήθος και πάρτον κάτω τον Σουκιουρή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: