Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


(απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ του 1934)

-Τα Ραγιώτικα σταφύλια έχουν μεγάλη πέραση στην αγορά Φιλιατών, γι΄αυτό κι Ραγιώτες, αλλά και οι Καστριώτες, Σουβλιασιώτες και άλλα χωριά θέλουν να περάσει ο δρόμος Φιλιατών- Ηγουμενίτσας από τη Μιχάλιαρη και όχι από το ¨Πουσι Χατζή¨. Τα Ραγιώτικα σταφύλια δεν έχουν πέραση στην Ηγουμενίτσα, που προτιμούν τα ξυνοστάφυλα από τα νησιά.

-Μέγας ανεμοστρόβιλος με ραγδαίες βροχές έπληξε την Τετάρτη 24/10/34 την περιοχή μας προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και δένδρα. Επίσης ζημιές έπαθε ο νεοδιανοιγμένος δρόμος Φιλιατών- Σαγιάδας. Το ορμητικά νερά των χειμάρρων παρέσυραν τον αγωγιάτη των εμπόρων Τσότση και Μπολόφη και μεν ο άνθρωπος σώθηκε αλλά οι δυο τενεκέδες ούζου πότισαν την πεδιάδα της Σκέφαρης.

-Ο συμπολίτης Μουσά Χαλούνης πήγε στις 26 Οκτώβρη για κυνήγι λαγού στο λόγγο του Μιχ. Μπέμπη, προς του Τάκα. Ο Σουκιουρής Φερήκ Μπέϊκου αγωγιάτης Φιλιατιώτης κι αυτός, με ένα καπίστρι στο ζωνάρι και συκομάνουρο στην τσέπη του βγαίνει μπροστά. Μπάμ στο στήθος και πάρτον κάτω τον Σουκιουρή.

Comments on: "Παλιές Φιλιατιώτικες ειδησούλες…" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: