Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Η φωτογραφία είναι στο κέντρο των Φιλιατών, όπου σήμερα το Γυμνάσιο. Η περιοχή παλιά λεγόταν Λούτσα- γιατί υπήρχε εκεί μια μεγάλη Λούτσα- έτσι ονομάζετε και σήμερα στα συμβόλαια Λούτσα- Γκρόπα! Το πηγάδι είναι και σήμερα έξω από τον περίβολο του Γυμνασίου Φιλιατών. Στη φωτογραφία ο τρίτος δεξιά είναι ο Στέλιος ο Σίσκος- μέχρι το μεσημέρι θα μάθω και τους άλλους… καθότι ο Φώτη Καραμπίνας θα την δείξει στο Στέλιο, μάθει ποιοι είναι και θα μου το πει- το έχει ξανακάνει και τον ευχαριστώ!

ΦΙΛΙΑΤΕΣ 59 ΠΟΛ ΠΑΡΕΑ ΛΟΥΤΣΑ αντίγραφο

Η εικόνα είναι πιθανόν του 1959, γιατί οι πέτρες που είναι μαζεμένες εκεί δείχνουν ότι έπεσε ο θεμέλιος λίθος του Γυμνασίου που έγινε το 1959. Ψηλά στη Ράχη φαίνονται τα παλιά σαράγια, ένα υπάρχει ακόμη. Εκεί που τελειώνει το ίσιο φαίνονται τα παράθυρα της Ηλεκτρικής. Δίπλα και δεξιά από την παρέα στο βάθος διακρίνεται το ¨φορτηγό του Μπέκου¨- ένα φορτηγό που είχε παρατηθεί καινούργιο κάτω από μια ελιά για πολλά χρόνια- όταν διαλύθηκε η Τυροκομική Εταιρία που είχαν ιδρύσει πολλοί Φιλιαταίοι- ελπίζω να βρεθεί κάποιος να ξέρει περισσότερα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: