Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Ο επικεφαλής της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ – «ΟΜΟΝΟΙΑ» στη Χιμάρα, κ. Μπελέρης, αντέδρασε για τα ειδοποιητήρια κατεδάφισης σπιτιών στις 19 οικογένειες Βορειοηπειρωτών. Δηλώνοντας ότι:

«Νοιώθουμε εξαπατημένοι, υποσχέθηκαν ότι πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση θα επιλυθεί το πρόβλημα του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή οι κάτοικοι θα διαθέτουν πιστοποιητικά ιδιοκτησίας»

«Αυτή είναι μια αλαζονική απόφαση που πιστεύω ότι έχει να κάνει με άλλα προβλήματα της αλβανικής κυβέρνησης και αποσπά την προσοχή του κοινού από τα σοβαρά προβλήματα που έχει».

Ο κ. Μπελέρης τόνισε ότι το πρόβλημα της κατεδάφισης των σπιτιών της Χιμάρας δεν θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί, ούτε να θεωρηθεί ως σύγκρουση μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, καθώς πρόκειται για Αλβανούς πολίτες, έντιμους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν δικαιώματα όπως κάθε πολίτης στη Δημοκρατία της Αλβανίας.

«Αύριο θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα στο διοικητικό δικαστήριο του Αυλώνα. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να προβεί σε πάγωμα μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο σχετικά με το θέμα.

Έχουμε μια δικαστική απόφαση σχετικά με αυτήν την απόφαση του Δήμου, στο Διοικητικό Δικαστήριο. Έχουν διεξαχθεί δύο ακροάσεις και το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι να εκδοθεί απόφαση, ο Δήμος δεν μπορεί να ενεργήσει», δήλωσε ο κ. Μπελέρης.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: