Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


ΝΙΣΙΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Νεα

Του Πέτρος ΜίντζαςΠέτρου Μίντζα

Τώρα που έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα πανηγύρια, τα ανταμώματα και τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα ημιθανή χωριά μας, οι αποδημητικές οργανώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Τώρα που οι πολιτικοί ιθύνοντες του τόπου μας, έχουν συνέλθει από τη ζάλη που τους προκάλεσαν τα κλαρίνα, τα ποτά και τα ξενύχτια.

Θεωρώ, πως είναι η κατάλληλη στιγμή να τους υπενθυμίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσπρωτίας, αναφορικά με τις παροχές των υπηρεσιών υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επισημαίνουμε λοιπόν,για πολλοστή φορά στα στελέχη του τοπικούκομματικού συστήματοςτου ΣΥΡΙΖΑ ότι:

Η Θεσπρωτία διακρίνεται για τις ιδιαιτερότητές της, και ειδικότερα για τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα απόμακρα χωριά του ορεινό και ημιορεινού όγκου του Νομού από την κωμόπολη των Φιλιατών, όπου βρίσκεται το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την προσβασιμότητα και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους Θεσπρωτούς.

Τις μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι οικονομικά αδύναμοι, αλλά και οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Φιλιατών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν εκτός του Νομού.

Σε συνδυασμόκαι με τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, καθώςκαι τον απαρχαιωμένο –ασυντήρητο εξοπλισμό  σε τμήματα του νοσοκομείου, που έχει ως συνέπεια την υπολειτουργία τους, το πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης των συντοπιτών μας οξύνεται ακόμη περισσότερο.

Δεν είναι λίγοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Θεσπρωτίας και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, που εκφράζουν την έντονη αγωνία τους και εκπέμπουν σήμα κίνδυνου, διότι παρά τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις τόσο του κυβερνητικού Βουλευτή όσο και των τοπικών κομματικών επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ,  για ενίσχυση του νοσοκομείου Φιλιατών με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που λείπει, στην πράξη με την ασχετοσύνη τους και την ανεπάρκειά τους, συμβάλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Θεσπρωτούς.

Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι διερωτούνται,πώς είναι δυνατόν αφού η Διοίκηση του νοσοκομείου ισχυρίζεταιότι έχει πάνω από ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώπλεόνασμα,εμείς γιατί στερούμαστεστοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες, αιμορραγώντας οικονομικά όταν αναγκαζόμαστε για μία απλή επέμβαση στα μάτιαή για ένα υπερηχογράφημα, να προσφύγουμεείτε σε ιδιωτικά ιατρεία είτε σε νοσοκομεία εκτός του νομού μας, βάζοντας συνάμα σε κίνδυνο την υγείας τους;

…Μήπως ιδιωτικά ισχυρά συμφέροντα, εμποδίζουν την εύρυθμη και συνεχή λειτουργία του Νοσοκομείο  μας…;

Είναι προφανές πως, οι Διοικούντες που υπερηφανεύονταιγια το πλεόνασμα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι το νοσοκομείο δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση.

Ηαποστολή των νοσηλευτικών ιδρυμάτωνείναι η παροχήαξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και όχι η κερδοφορία.

Είναι αν µη τι άλλο ντροπή να έχει το νοσοκομείο περίσσευμα χρημάτων (εκτός αν το πλεόνασμα είναι οφθαλμαπάτη) και οι Ακρίτες μας που φυλάνε Θερμοπύλες στην εσχατιά της πατρίδας µας, να στερούνται στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Υ.Γ. Όσον αφορά τις καταγγελίες εργαζομένων για τον κινέζικο εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο από δωρεές  και με αδιαφανείς διαδικασίες.

Θα σας ενημερώσουμε μόλις ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική έρευνα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: