Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


Τα ελλείμματα του Δήμου Φιλιατών φορτώνονται στις  πλάτες των Δημοτών.

Πέτρος ΜίντζαςΤου Πέτρου Μίντζα

                   Αν και θεωρητικώς οι δήμοι δεν έχουν το δικαίωμα να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη για να αντιμετωπίσουν παλαιά χρέη ή γενικώς τα λειτουργικά τους έξοδα, καθώς τα τέλη έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορούν την κάλυψη των εξόδων που προκαλούν συγκεκριμένες λειτουργίες, δηλαδή η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, και η ύδρευση.

Ο Δήμος Φιλιατών επικαλούμενος λόγους οικονομικής δυσχέρειας, αποφάσισε παράτυπα πρόσφατα, τεράστιες αυξήσεις στα τέλη που αρχίζουν από 60% για να φτάσουν έως και 200%, ενώ έπονται και άλλες.

Ο Δήμος Φιλιατών είναι ο μοναδικός Δήμος σε ολόκληρη τη χώρα, που επέβαλλε εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης αδικαιολογήτως τόσο μεγάλες αυξήσεις στα τέλη, τη στιγμή μάλιστα που η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού έχει υποβαθμιστεί

Ο Δήμος Φιλιατών που κατακρεουργήθηκε και οδηγήθηκε στην οικονομική εξαθλίωση από την παράταξη του νυν Δημάρχου, αντί να διεκδικήσει την επιστροφή των 4, 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία την οχταετία (2002-2010) της απίστευτης ρεμούλας και της συμφοράς, έβγαλαν φτερά και «πέταξαν» προς άγνωστη κατεύθυνση και ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Βρήκε την εύκολη λύση, φόρτωσε τα βάρη στα εύκολα θύματα που φυσικά δεν είναι άλλα απ’ τους Δημότες, για να καλύψει τις «μαύρες τρύπες», που δημιούργησε η παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, την οχταετία (2002-2010).

Η εν λόγω απίστευτες αυξήσεις- που φθάνουν μέχρι το 200%- έρχονται σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με ακόμη ένα τσουχτερό «χαράτσι».

Δεν είναι λίγοι οι Απόδημοι που σκέφτονται σοβαρά να προβούν στη διακοπή της παροχής ρεύματος και νερού για να γλιτώσουν τα δημοτικά τέλη, αφού βλέπουν το εισόδημά τους να πετσοκόβεται και τους δημοτικούς λογαριασμούς συστηματικά να απογειώνονται!

Ευελπιστούμε ότι η Διοίκηση Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, στην οποία προσέφυγε η μείζονος αντιπολίτευση, δεν θα βάλει πλάτη στις παρατυπίες της πλειοψηφίας του Δήμου Φιλιατών και θα ακυρώσει την παράλογες-παράτυπες αποφάσεις.

Ίδωμεν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 

 

 

 

Comments on: "Φιλιάτες: Μας κλείνουν τα σπίτια στα χωριά" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: