Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


 

Του Πέτρος ΜίντζαςΠέτρου Μίντζα

Σε μία περίοδο που η εικόνα στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία λόγω έλλειψης ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και της περικοπής δαπανών είναι τριτοκοσμική, καθώς στερούνται πολλά δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα πλέον βασικά αναλώσιμα υλικά (γάζες, σύριγγες, βαμβάκι κ.λ.π.).

Η κυβέρνηση ΡΙΖΑΝΕΛ σπαταλά μερικά εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού  για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, του οποίου την αναγκαιότητα λειτουργίας, κανένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται.

Θα μπορούσαν κάλλιστα τα χρήματα αυτά να τα διαθέσουν για την αγορά σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας και το νοσοκομείο Φιλιατών ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των Θεσπρωτών.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης να δαπανήσει καμιά δεκαριά εκατομμύρια ακόμη από τα δανεικά -τη στιγμή μάλιστα που οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας είναι υπό διάλυση (για αυτό έγινε και η συγχώνευση τους) και το νοσοκομείο Φιλιατών έχει σοβαρές ελλείψεις σε  ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό-για να λειτουργήσει ένα μικρό νοσοκομείο κοντά σε ένα μεγάλο, στερείται λογικών επιχειρημάτων.

Είναι προφανές ότι ο τοπικός κυβερνητικός Βουλευτής και τα τοπικά κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργούν με τη μικροκομματική και στενόμυαλη λογική, θέλουν να βολέψουν τους ημέτερους, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και εν γένει της ποιότητας ζωής και των παροχών υγείας στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Γι’ αυτό αγαπητοί συντοπίτες, στις επόμενες εκλογές (βουλευτικές, περιφερειακές-δημοτικές) πρέπει όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας και ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους του, να τιμωρήσουμε  με την ψήφο μας αυτούς τους αιρετούς                     (Βουλευτές, Δημάρχους, Περ. Συμβούλους  και Δημ. Συμβούλους), οι οποίοι είτε με τη σιωπή τους είτε με δημόσια παρέμβασή τους, συμβάλουν στην αποδυνάμωση –υποβάθμιση του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Θεσπρωτίας.

Όσον αφορά τις υποσχέσεις των κομματικών επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κανείς

γιατρός-νοσηλευτής δεν θα μετακινηθεί από το νοσοκομείο Φιλιατών προς το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πρόκειται να τηρηθούν, όπως και αυτές που μοίρασαν προεκλογικά στον Ελληνικό λαό, ότι θα καταργήσουν μονομερώς μνημόνια, χρέη και δάνεια.

Η κυβέρνηση  της «αριστεράς», η οποία δηλώνει ότι η δημόσια υγεία είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής της, δεν έδωσε λύση ούτε στο απλό θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στα χωριά –που δεν έχει οικονομικό κόστος- με συνέπεια να ταλαιπωρούνται ιδίως οι ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς είναι αναγκασμένοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για πάνε στο νοσοκομείο Φιλιατών ή στο κέντρο υγείας στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να γράψουν τα φάρμακά τους.

Συνεπώς, μην περιμένετε να βρείτε γιατρειά από αυτή την κυβέρνηση!  

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: