Ιστότοπος για τους Φιλιατες και οχι μονο- με νέα και παλιά, ειδήσεις και σχόλια, λαογραφικά και φωτογραφικά θέματα και την εφημεριδα μας ¨τα ΝΕΑ των Φιλιατών¨ σε ηλεκτρονική μορφή


(απο την εφημερίδα ¨ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΑ ΝΕΑ¨, το δημοσίευμα είναι του Φιλιατιώτη (Βαβουριώτη) Δημήτρη Σελίμη- μετανάστης στην Αμερική και αείμνηστου πλέον)

«αρχαιο πνευμα αθανατο αγνε πατερα..» 

γυμν.επιδ 1

ΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Με πρωτοφανήν επιτυχίαν διεξήχθησαν την 31/5/59 αι γυμναστικαί επιδείξεις του σχολείου μας,παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.Μετά την παρέλασιν των μαθητών και μαθητριών και την προσφώνησιν τον υπό του Δ/ντού κ. Φωτίου Γραίκα , ηκολούθησαν οι ωραιοτάται εις αρμονίαν και συνδυασμόν ασκήσεις βήματος αρρένων θηλέων, υπό την καθοδήγησιν και προσταγήν του ακούραστου καθηγητού της Σωματικής Αγωγής και Πυθαγόρα Αλαμάνου.

Το πρόγραμμα δε εσυνεχίσθη με τας χαριτωμένας παιδίας και τους αγώνας στίβου ,τα αποτελέσματα των οποιών έχουν ούτω : Ακόντιον Βενέτης Λάμπρος 35,37 Δισκοβολία Σελίμης Δημήτριος 10, 93. Άλμα είς μήκος: Σίσκος Κλεόβουλος 5,20, Άλμα εις τριπλούν Σόρογκας Κων/νος 10,55. Δρόμος 100μ. Παπαφωτίου Μιχάλης. Δρόμος 80 μ. θηλέων 1η Τσώνη Ευτυχία και 2α Γκούντα Αρετή.

Τέλος το πρόγραμμα έκλεισε με τους εθνικούς χορούς ,οι οποίοι άφησαν τας καλύτερας εντυπώσεις εις τους παραστάντας, οι οποίοι εύρον ευκαιρίαν να καμαρώσουν τα αγέροχα νειάτα, τα παιδιά των, το ελπιδοφόρον μέλλον της πατρίδος μας. Δ. Σελίμης ,Μαθητής Γυμνασίου Φιλιατών.

γυμν.επιδ 4

για τα ονοματα των εικονιζόμενων… έχω εμπιστοσύνη στον Καρνέρα…γυμν.επιδ 3

ο Κώστα Σόρογκας παίρνει το έπαθλο απο τον τοτε δήμαρχο Σπανόπουλο. Οι φωτογραφίες είναι εκείνων των χρονολογιών 1959, 60 κλπ απο τα αρχεία Σόρογκα και Ευθυμιάδη τους οποίους και ευχαριστούμε!

γυμν.επιδ 5

ο Θεόδωρος Ευθυμιάδης παίρνει το έπαθλο απο τον τοτε δήμαρχο ΣπανόπουλοΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟς 1960........

και η ιστοσελίδα παίρνει το έπαθλο απο τους αναγνώστες…

 

Comments on: "Φιλιάτες, Γυμναστικές επιδείξεις 1959" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: